Prekop: Úvod zápasu jsme nezachytili

Utkání na půdě Viktorie Plzeň zhodnotil útočník Erik Prekop.

Prekop: Úvod zápasu jsme nezachytili

Poslední utkání před reprezentační přestávkou, které Klokani v Plzni, prohráli, okomentoval útočník Erik Prekop. Slovenský forvard popisoval úvod utkání, inkasované góly a šance Bohemians v prvním poločase.

Plzeň se do nás od začátku pustila...
Zápas se pro nás nevyvíjej dobře, protože jeho samotný start jsme nezachytili. Přitom jsme se na utkání chystali a chtěli, abychom to byli my, kdo do utkání lépe vstoupí. V úvodních patnácti minutách jsme chtěli na domácí šlapat a vlétnout na ně. Bohužel ale nastal pravý opak, ovšem Plzeň si šance nevytvořila. Gól jsme inkasovali po autovém vhazování. Vedoucí branka Viktorii uklidnila a lépe se jí dýchalo, jak už tomu bývá u týmů, kteří jdou do vedení. Nemusím asi nijak komentovat ten druhý gól. Inkasujeme opět snad deset vteřin před koncem první půle, což se v našem případě neustále opakuje pořád dokola. Už v podstatě ani nevím, co k tomu říct a jak komentovat, proč se nám to vlastně děje.

Přitom situace u první branky se nejevila jako šance. Situaci jsme při autovém vhazování měli relativně pod kontrolou...
Já tu situaci ani moc dobře neviděl. Vím, že Plzeň měla aut, došlo tam k nějakému souboji a míč propadl za naší obranu. Pak už jsem viděl, jak šel Durosinmi sám na brankáře. Teď ani nevím, jak se to stalo, že šel sám.

V prvním poločase jsme měli ale také šance. Hůlkovu hlavičku zlikvidoval brankář a Hybš nastřelil tyč. Nadechovali jsme se a nachytali Plzeň na její "pohodě"?
Začali jsme hrát více po zemi, točili hru ze strany na stranu a dávali centry ze správných prostorů. To byly ty míče do kapsy, s nimiž má Plzeň problémy. Měli jsme tam dobrou pasáž. Je škoda, že třeba střela Matěje Hybše nespadla do branky. 

Plzeň - Bohemians 2:0 (0:0)
Plzeň - Bohemians 2:0 (0:0)
Byl druhý gól smolný? I když jsme proti Caduovi vystupovali, nakonec po teči spadl míč do sítě...
Říká se, že pokud člověk nevystřelí, nemůže dát gól. Jednou naše střela skončila na tyčce, ale jinak byly asi dvě, což je málo v rámci celého utkání. Plzeň pak vystřelí a my si to ztečujeme sami na branku a dostaneme branku. Byla určitě smolná, ale Viktoria jí šla naproti. 

Jednu změnu provedl trenér v prvním poločase a další dvě o přestávce. V jakém stylu se pak odehrávala druhá půle?
Hrubas (Robert Hrubý - pozn red.) si odnesl zranění z nějakého souboje. Po přestávce nás Plzeň už k ničemu moc nepustila. Měli jsme nějakou zblokovanou střelu, pak tu mojí pravačkou a jednu pološanci. Jinak jsme vážněji branku Staňka příliš neohrozili. Mrzí nás to a jsme zklamaní, protože jsme se chtěli prezentovat jiným výkonem.

Využijeme reprezentační přestávku i pro zhodnocení těch dosavadních zápasů?
Asi každý víme, že bodů mohlo být víc. Na druhou stranu ale také méně. Je třeba k tomu přistupovat s pokorou a brát situaci takovou, jaká je. Vyhodnotí si to určitě trenéři. Osobně si myslím, že bodů jsme teď měli mít více. Předpokládám, že to si bude myslet také trenér. Naše cíle jsou vyšší, než za sedm kol získat devět bodů. Je třeba v reprezentační pauze načerpat síly a šlápnout do toho doma. Máme hned zápas s Baníkem Ostrava, což bude rozhodně dobrý zápas.