Veselý: Příchod Jedličky jsme řešili od začátku sezony

Hlavní trenér Bohemians promluvil o příchodu brankáře i stavu marodky.

Veselý: Příchod Jedličky jsme řešili od začátku sezony

Jardo, do kádru přišel brankář Jedlička, který v Bohemce už působil na jaře. Co můžeš k tomuhle transferu říct?
Transfer Jedličky se řeší od samého začátku sezony. Michal Reichl s tím byl ztotožněn. Věděl ode mě tu informaci, že probíhají jednání i o Jedlovi. Dopadlo to trochu déle, než jsme čekali. Trochu jsem už ztrácel naději, ale dobré je, že to hostování je na rok, do jiného klubu by jít neměl. V jednáních je příslib, že se v zimě může jednat o prodeji Martina Jedličky do Bohemians. Šance ho získat je, je to gólman v dobrém věku a vzhledem ke zdravotním stavům Lukáše Soukupa i Michala Reichla, který ty problémy také má, chceme mít tým kvalitních gólmanů.

Je to tedy krok ke zvýšení konkurence v týmu?
Takhle bych to nestavěl. My jsme ten zájem od začátku deklarovali, je to dotažení plánu. Akorát ho trochu brzdila Plzeň, která podle mě čekala do poslední chvíle na prodej Staňka a jak dopadne v pohárech. Teď si to vyhodnotila tak, že nám ho uvolní. Ale jednání probíhala kontinuálně po celou dobu. A znovu opakuji, že i Michal Reichl ode mě od svého příchodu věděl, že tahle možnost tady je. Většina klubů má vyrovnané dva či tři brankáře, čeká nás ještě velká porce zápasů. To k tomu patří.

Jak to vypadá aktuálně s marodkou Bohemians?
Po nevybíravém zákroku skončil na marodce Hrubý, který dostal klasického koňara a tento týden trénovat nemohl. Uvidíme co Puškáč, který by měl od příštího týdne už trénovat snad naplno. Jánoš už je zpět v plném tréninku.

Co dlouhodobě zranění? Vondra, Petrák, Novák...
Honza Vondra je s omezeními v tréninku, tam uvidíme po neděli po dalších testech. Vojta Novák je po operaci, tam vidím návrat někdy v březnu. Martin Hála by mohl v polovině cyklu mezi zářijovou a říjnovou repre pauzou naskočit do plného tréninku, takže v plné síle by mohl být za nějaké tři týdny. U Ondry Petráka to jde podle plánu po jeho operaci, tam řekněme je to otázka třeba měsíce. Nejblíže k návratu jsou Jánoš, Puškáč a Vondra.

Ještě jsou na seznamu marodů Necid a Shejbal...
Honza Shejbal trénuje také s různými omezeními a neprochází protokolem. Zranění v minulosti u něj bylo tolik, že jeho návrat raději brzdí i náš fyzio tým. Tomáš Necid by snad příští týden mohl také naskočit do tréninku. Tenhle týden jsme ho ještě brzdili, protože je repre pauza a nechtěli jsme zbytečně riskovat.