B tým Klokanů podlehl německému Dynamo Dresden

V Ďolíčku bylo odehráno první kolo Future League.

B tým Klokanů podlehl německému Dynamo Dresden

Ve středu odpoledne hostil Ďolíček první kolo Future League. Do Vršovic přijel tým německého Dynama Dresden s mladíky, ale také s několika zkušenými hráči A týmu ze třetí německé ligy, jíž aktuálně vévodí. Mezi ně patří Panagiotis Vlachodimos a Claudio Kammerknecht. V sestavě Bohemians dostali příležitost i hráči, kteří si v dosavadním průběhu ČFL ještě příliš zápasové zátěže neužili.

Častěji na míči byl od začátku soupeř z Německa, ale obrana Zelenobílých odolávala ofenzivním akcím Dynama. První branka přišla až po úvodních třiceti minutách, kdy první střela Menzela byla zablokována, avšak napodruhé už skončil míč v síti. Zanedlouho se hosté radovali podruhé. Centr Vlachodimose dolétl na zadní tyč ke Kutschkemu, jehož hlavička rozvlnila síť. 

Do druhého poločasu provedli oba trenéři ve svých sestavách změny. Uplynulo pár minut a ke střele za šestnáctkou napřáhl Meißner. Povedená rána zapadla přesně pod břevno, a tak hosté vedli o tři branky. Vzápětí chybovali Klokani v rozehrávce, čehož Dynamo využilo. Lemmer nahrál Vlachodimosovi. Zkušený záložník obešel brankáře Pchelovodova a střelou do odkryté branky vstřelil čtvrtou branku. Příležitost si proti silnému soupeři vytvořili také Klokani. V pokutovém území pod sebe nahrával Marhoul na Damaška. Zakončení zadáka Klokanů fantasticky zlikvidoval brankář Broll. Míč vypadl před Těšínského, jenž pálil tvrdě, avšak bohužel jen do levé tyče. Závěr utkání patřil hostům. Centr do šestnáctky z kopačky Lemmera přistál u Vlachodimose. Bývalý hráč Olympiakosu Pireus pálil v akrobatické pozici tvrdě a propálil brankáře Bohemky. Deset minut před koncem se pak Meißner prohnal do šestnáctky, našel na malém vápně mladého Bohdanova, jenž se prosadil střelou do prázdné branky. Tentýž hráč v samotném závěru ještě uzavřel střelecký účet zápasu.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - SG DYNAMO DRESDEN 0:7 (0:2)
Praha, Ďolíček • středa 06.09.2023 • 17:30 • 1. kolo Future League

Branky: 34. Menzel, 32. Kutschke, 51. Meißner, 55. Vlachodimos, 70. Vlachodimos, 80. Bohdanov, 90. Bohdanov
Rozhodčí: Vojáček - Švorc, Polena
Diváci: 252

Bohemians Praha 1905 B:
Pchelovodov (70. Kalhous) - Damašek (46. Lehovec), Kadlec (46. Marhoul), Farkaš (46. Petrouš) - Doležal (70. Damašek), Skořepa (70. Nekvasil), Nekvasil (46. Pluhař), Těšínský - Bělaška (70. Koutský) - Müller (70. Kadlec), Pomahač (46. Liška)
Trenér: Dalibor Slezák

SG Dynamo Dresden:
1. poločas: Broll – Berger, Lewald, Bünning, Meier - Kammerknecht, Menzel, Oehmichen - Vlachodimos, Kutschke, Lemmer
Trenér: Markus Anfang