B tým těsně prohrál v Českých Budějovicích

Klokani měli v zápase drtivou převahu, kterou však ve vítězství nepřetavili.

B tým těsně prohrál v Českých Budějovicích

Ačkoliv se profesionální soutěže o tomto víkendu nehrají, neplatí to pro ty další. A tak se B tým Bohemians vydal na jih Čech, kde ho čekal další zápas v ČFL, tentokrát proti rezervě Českých Budějovic.  V základní sestavě Bohemky byli brankář Valeš, obránce Vala, záložník Jindřišek a útočníci Kozák s Mužíkem.

Už v úvodu nádherný křížný pas Damaška směřoval na Bartka, který přihrál Kozákovi. Mladý útočník vyslal krásnou ránu, jíž fantasticky konečky prstů vytáhl na roh brankář Jihočechů. Na druhé straně se centr snesl k Horovi, jenž zakončoval ve skluzu těsně nad branku. Záhy padl první gól. Ke střele napřáhl Nikl a jeho rána skončila za zády Valeše. Srovnat mohl Farkaš, když uháněl sám na branku, ale než stihl zakončit, odkopl mu míč vracející se obránce. Zelenobílí svůj vytrvalý tlak zúročili ve vyrovnávací gól. Farkaš přihrávkou za obrannou linii našel Pomahače, jenž využil zaváhání v domácí defenzivě a prostřelil gólmana Valentu. Bohužel před pauzou se dostali znovu do vedení Jihočeši. Křídelník Hora obešel Valeše a střelou do odkryté branky vrátil svému týmu vedení. Záhy Mužík nabídl míč před branku Kozákovi, ale útočník Bohemians střílel mimo tři tyče. V nastavení Mužíkův centr evidentně srazil rukou Smejkal, ale hlavní sudí pokutový kop nenařídil.

Do druhé půle nastoupili Klokani s touhou výsledek zvrátit, jenže přišla velká rána do jejich plánů. Jihočeši vyrazili do protiútoku, ale Valešv jasné šanci vychytal Horu. Akce však pokračovala. Do šestnáctky Bohemians přiletěl centr, který Prášek zužitkoval ve třetí branku. Odpověď Klokanů na sebe nenechala dlouho čekat. Petroušův povedený centr si našel Pomahač, jehož první střeka propadla skrz vybíhajícího brankáře. Pomahač tak mohl, ač v tísni, střílet do opuštěné branky, bohužel jeho druhé zakončení fantasticky srazil na roh Nikl. Pak už se Bohemka dočkala snížení. Farkaš se na levé straně protáhl do šestnáctky a odcentroval přesně na Lehovce. Střídající obránce zavíral zadní tyč a prostřelil gólmana Českých Budějovic. Nadále určovali tempo zápasu Zelenobílí, kteří mířili za další brankou. Centr Jindřiška dolétl k Bartkovi, ale ránu  zadáka Klokanů srazil Böhm, stejně jako následnou dorážku Marhoula. Zkušený Jindřišek byl u zrodu další akce. Tentokrrát zahrával přímý kop z rohu šestnáctky centrem. Ten byl sice tečován, ale míč i tak spadl na hlavu osamocenému Damaškovi, jenže stoper Zelenobílých trestuhodně zakončil mimo tři tyče. Pár minut před koncem se v pokutovém území protáhl s míčem Mužík a nabízel ho před branku Marhoulovi. Těsně před ním zasáhl Pařízek natolik šťastně, že se mu povedlo u brankové čáry na dlouhou nohu odvrátit centr na roh. 

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE B - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 3:2 (2:1)
České Budějovice • sobota 09.09.2023 • 10:30 • 6. kolo ČFL, skupina A

Branky: 10. Nikl, 42. Hora, 52. Prášek - 39. Pomahač, 62. Lehovec (Farkaš)
ŽK: Šimoník - Damašek, Farkaš, Nekvasil
Rozhodčí: Doubrava - Švagr, Glogar
Diváci: 148

České Budějovice B:
Valenta - Šimoník (83. Dohnal), Novák, Jungbauer (46. Böhm), Smejkal (65. Pařízek) - Nikl, Malecha, Hák - Polanský (76. Bečvář), Prášek, Hora (76. Mašek)
Trenér: Dušan Žmolík

Bohemians Praha 1905 B:
Valeš - Damašek, Kadlec, Petrouš (65. Nekvasil) - Vala (55. Lehovec), Jindřišek, Farkaš (79. Skořepa), Bartek - Pomahač (79. Bělaška), Mužík - Kozák (79. Marhoul)
Trenér: Dalibor Slezák