Florbaloví Klokani si také zahrají Evropu

V Champions Cupu vyzvou švýcarského mistra SV Wiler-Ersigen.

Florbaloví Klokani si také zahrají Evropu

Ve středu 13. září od 19:00 sehrají florbalisté Bohemians v UNYP Areně své historicky první soutěžní utkání se zahraničním soupeřem. V rámci Poháru mistrů se utkají se švýcarským mistrem SV Wiler-Ersigen. Klokani si tento zápas vybojovali ziskem prvenství v Poháru Českého florbalu 2022/2023, kdy ve finále porazili Spartu jasně 10:4.

Nyní na ně ale čeká mnohem náročnější soupeř. Wiler je třináctinásobný a úřadující šampion švýcarské nejvyšší soutěže a také finalista nedávného přípravného turnaje Czech Open."Pohár Mistrů se na Bohemce nikdy nehrál. Motivace zahrát si na mezinárodní úrovni takový florbal je obrovská,“ uvedl trenér Michal Jedlička. „Navíc se hraje o to, kdo v dalším kole vyzve Švédy nebo Finy, a to je sen každého hráče," dodal.

Bohemians odešel před sezonou klíčový článek sestavy, Filip Forman zamířil do švédského Kalmarsundu. Náhradou by měli být Matyáš Krebner a Tomáš Kvasnica, kteří se k týmu připojili v průběhu přípravy. Oba se již velmi dobře uvedli v duelech Poháru, v němž přispívali k vysokým výhrám Zelenobílých.Pohár mistrů se v letošním roce proměnil. Nově ho místo čtyř týmů hraje osm, mistr a vítěz Poháru z České republiky, Švýcarska, Švédska a Finska. Týmy jsou rozděleny do dvou divizí, Severní a Jižní a hrají spolu dvě utkání. Postupujícího určí součet bodů (tři za výhru, jeden za remízu, nula za prohru) z obou duelů, v případě shody bodů bude následovat po druhém zápase prodloužení a případně také samostatné nájezdy.

Vstupenky na utkání lze zakoupit v síti Ticketportal do 12. září 23:59 za 250 korun. V den utkání se lístky budou prodávat pouze na místě.Utkání začíná v 19:00 ve vysočanské UNYP Areně. Pro nákup vstupenek online KLIKNĚTE ZDE.