Góly v závěru rozhodly o dělbě bodů

Bezbrankový stav změnil v závěru Křapka, ale přesto Bohemka výhru neslaví.

Góly v závěru rozhodly o dělbě bodů

Ligový fotbal se po reprezentační přestávce vrátil do Ďolíčku soubojem Klokanů s Baníkem Ostrava. Proti Slezanům hájila prostor mezi třemi tyčemi staronová posila, brankář MartinJedlička. V obranné trojici se znovu ukázal Hůlka, neboť zranění z konce července doléčil Jánoš. Záložník s osmičkou na zádech měl vedle sebe Hrubého. Před touto dvojicí ještě operoval Smrž. Před samotným utkáním si převzal cenu právě Adam Jánoš, a to za Gól sezony 2022/2023. Ten vstřelil výstavní bombou do sítě pražské Sparty.

Bohemians - Ostrava
Bohemians - Ostrava
Úvodní minuty duelu nabídly vyrovnaný děj. Do zakončení se dostal hroťák Almási, ale po centru Kpoza mohl při tomto zakončení Jedlička zůstat klidný. Na míč si sáhl až o chvilku později. Tentokrát posílal balon před branku Ndefe a hlavičkoval Buchta, jenže slabě. Brankář Bohemky tak neměl problém s tím, aby míč sebral. Příležitost měli také Klokani. Před kotlem Baníkovců centroval Smrž. Do míče se hlavou položil Puškáč a usměrňoval balon k pravé tyči. Tam se ještě snažil dohrávat situaci Prekop, avšak na míč nedosáhl, a tak následoval odkop od branky.

V polovině prvního dějství se zase oba týmy ukázaly v ofenzivě. Nejprve měl míč v moci Boula. Záložník Baníku napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti a nádherná rána rozezvučela břevno. Následně ještě dorážel Almási, ale nebyl připravený, a proto dorážka skončila mimo prostor branky. Na opačné straně hřiště prokázal sebevědomí Dostál. Zkušený zadák si to z pravé strany namířil individuálně na střed a dostal se až za pokutové území. Odtud střílel po zemi levačkou, ovšem střela letěla těsně vedle pravé tyče.

Závěr prvního dějství přinesl ještě jednu příležitost hostujícího týmu. Před tribunou C se dokázal Kubala zbavit Hybše a vběhl s míčem do pokutového území. Nakonec se rozhodl nehledat spoluhráče pod sebou, ale vypálit k bližší tyči. Tento prostor si dobře pohlídal Jedlička, jenž tvrdý projektil vyrazil na roh.

Do druhé poločasu vyběhl Matoušek místo Puškáče. Rychlý blonďák už se po malé chvilce dostal do svého oblíbeného úniku. Vstoupil už do pokutového územím, ale v poslední chvíli ho zradil dotek, po němž od něj míč směřoval do zámezí. Ke kontroverznímu momentu došlo po hodině hry. V pokutovém území byl po manévrování s míčem povalen Smrž, ale penalta se nepískala. Míč se odrazil k Prekopovi, jenž pálil tvrdě levačkou. Brankář Letáček si se střelou doprostřed branky poradil. O pár minut později se zastřeloval i Ewerton. Šikula v barvách Ostravy vypálil tvrdě k levé tyči, ovšem proti byl vynikající zákrok Jedličky, který nepříjemnou ránu vyrazil.
Gólová radost vypukla v Ďolíčku deset minut před koncem. Bohemians měli k dispozici standardní situaci na útočné polovině. Exekuci si vzal na starost Hrubý. Střední záložník Klokanů poslal před branku vynikající centr. Na malém vápně si ho našel stoper Křapka, jehož přesná hlavička k pravé tyči znamenala vedení Bohemky.  
Bohemians - Ostrava
Bohemians - Ostrava
Jenže těsný náskok nevydržel svěřencům trenéra Veselého příliš dlouho. Baník ve zbývajícím čase vrhl síly do ofenzivy, aby dosáhl vyrovnání. To se mu nakonec podařilo. Střídající Tanko udržel míč a nabil za šestnáctku dalšímu čerstvému hráči, jmenovitě Matějovi Šínovi. Mladík ve službách Baníku si míč přistrčil dovnitř pokutového území a jeho střela křížem zapadla přesně k pravé tyči. Tradiční souboj mezi Bohemkou a Ostravou tak skončil remízou.
Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: V první půli byl opticky lepší Baník. Měl častěji míč v držení a vypadal tak, že je to spíš on, kdo udává tempo. Šancí moc k vidění nebylo, šlo o takové náznaky. V podstatě nejvážnější byla ta střela do břevna. Po pauze jsme si v určité fázi vytvořili drtivý tlak. Povedlo se nám dotlačit do sítě kýžený gól, ale pak dostaneme gól. Přitom jsme byli před brankou ve velkém počtu. Měli bychom to dohrát. Pokud vedete 1:0 v takovém zápase, měli bychom to uhrát. Bezprostředně po utkání jsem zklamaný."