Bohemka remizovala s Baníkem Ostrava

Deset minut před koncem se prosadil Křapka, ale po chvilce srovnal Šín.

Bohemka remizovala s Baníkem Ostrava

Proti Baníku Ostrava obsadil prostor v brance novic Jedlička. Zptky do obrany se posunul Hůlka, kterého uprostřed hřiště zastoupil navrátilec Jánoš. Po boku měl Hrubého a před sebou Smrže. Vyrovnaný úvod přinesl zakončení v podání Ostravy. Centr Ndefeho si našel Buchta, ale s jeho hlavičkou neměl Jedlička problémy. Na druhé straně Smržův centr zakončil hlavou Puškáč vedle a Prekop u pravé tyče jen těsně na balon nedosáhl. Parádní ránou se po dvaceti minutách prezentoval Boula, ale naštěstí orazítkoval břevno a následná dorážka Almásiho nebyla přesná. Na druhé straně si to individuálně namířil na střed hřiště Dostál, následně střílel zpoza šestnáctky levačkou vedle. Před poločasovou pauzou se do šestnáctky proháčkoval Kubala a zkoušel štěstí tvrdou ránou z úhlu, ovšem Jedlička dělovku vyrazil na roh. 

Zkraje druhého dějství se do úniku řítil střídající Matoušek. Nezvládl bohužel finále akce, když se mu v šestnáctce nepodařil dotek a balon skončil v zámezí. Pasáž bez šancí ukončil až Prekop, ke kterému se odrazil míč. Slovenský útočník střílel doprostřed branky, kde byl připravený Letáček. Deset minut před koncem se Zelenobílí dočkali. Hrubého parádní centr ze standardní situace směřoval na zadní tyč, kde si na něj vyskočil Křapka a rozjásal zaplněný Ďolíček. Jenže záhy měl za šestnáctkou čas na střelu střídající Šín. Toho využil a křížnou ránou k pravé tyči srovnal stav zápasu.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC BANÍK OSTRAVA 1:1 (0:0)
Ďolíček • sobota 16.09.2023 • 15:00 • 8. kolo F:L

Branky: 80. Křapka (Hrubý) - 87. Šín
Rozhodčí: Rouček - Hájek, Leška
ŽK: Puškáč, Prekop, Matoušek - Boula, Almási, Kubala, Ndefe
Diváci: 6079

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Hybš - Dostál, Jánoš (65. Köstl), Smrž (79. Beran), Kovařík - Hrubý, Prekop (90+5. Kozák) - Puškáč (46. Matoušek)
Trenér: Jaroslav Veselý

FC Baník Ostrava:
Letáček - Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo (86. Juroška) - Buchta (86. Madleňák), Boula (86. Šín), Rigo, Ewerton (90+1. Tetour) - Almási, Kubala (72. Tanko)
Trenér: Pavel Hapal