Hrubý: Vedení jsme měli udržet

Remízu s Baníkem Ostrava zhodnotil Robert Hrubý.

Hrubý: Vedení jsme měli udržet

Utkání s Baníkem Ostrava okomentoval Robert Hrubý. Záložník Bohemky popisoval vyrovnaný děj, spolupráci v záložní řadě. Dále přišla řeč i na obě branky zápasu. 

Baník pro nás není oblíbeným soupeřem. Jak jsi viděl zápas?
V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal. Z pohledu šancí bylo utkání chudé, ale po přestávce jsme hráli lépe. Zápas jsme měli dotáhnout do vítězného konce. Je škoda, že takhle v závěru inkasujeme gól. Do konce zbývalo snad nějakých sedm minut. Pro nás je to ztráta dvou bodů. Ten inkasovaný gól byla snad jejich druhá střela na branku. Nesmí nás to teď ovšem nijak rozhodit. Za týden hrajeme znovu doma, což už musíme zvládnout. 

V kádru soupeře jsi působil. Probírali jste zápasy s Baníkem v kabině?
Kluci něco říkali, ale já popravdě ani nevěděl, jak je ta série dlouhá. Nijak jsem to neřešil. Myslím si, že kluci se tím také příliš nezaobírali. Bohužel takové série jsou blbé v tom, že se štěstí někdy přikloní k soupeři. Těžko říct, zda to může mít někdo v hlavě. Nicméně ve druhém poločase jsme už byli lepší a mrzí nás, že máme jen bod. 

Nastoupili jsme s obměněným středem záložní řady. Jaká byla spolupráce?
Všichni tři jsme zkušení ligoví hráči, takže v nějaké rotaci bych neviděl problém. Polovinu prvního dějství vypadal na hřišti lépe Baník a více držel míč. My byli trochu víc zalezlí, než by tomu mělo být. 

Bohemians - Ostrava 1:1 (0:0)
Bohemians - Ostrava 1:1 (0:0)
Šancí v zápase moc nebylo...
V tabulce jsme na tom s Ostravou podobně. Směrem dopředu byla hra obou týmů opatrnější. Nikdo nechtěl udělat chybu vzadu. Na brankové příležitosti bylo utkání chudé. Když už si ji někdo vytvořil, vzápětí zahrozil ten druhý. Když už jsme dali první gól, tak je škoda, že vedení neudržíme. 

Gól jsme vstřelili ze standardní situace. Bylo to secvičené?
Tohle úplně ne. Spíš jsme si jen řekli před samotným zahráním, že budu centrovat na zadní tyč. Kluci o tom věděli. Povedlo se mi poslat balon do nebezpečného prostoru. Tonda Křapka si skvěle naběhl a dobře zakončil. 

Baník patří k urputným a nepříjemným soupeřem. Jeho branka navíc ani nebyla šancí...
Takhle už to ve fotbale chodí. Také mi nepřišla ta situace taková, že by šlo o šanci. Šín se ale trefil moc dobře na zadní tyč. Zkrátka se takové věci stávají.