Béčko doma porazilo Písek

Klokani třemi brankami po pauze otočili zápas ve svůj prospěch.

Béčko doma porazilo Písek

V dalším utkání třetí ligy nastoupili za B tým tři hráči z ligového týmu Bohemians. Prostor mezi třemi tyčemi hájil Valeš, po zranění se v sestavě ukázal Vondra. Uprotřed hřiště operoval Jindřišek a v útoku poté Kozák. 

Už v úvodu se Bartek protáhl kolem protihráče a centroval na Kozáka, jenže před mladým útočníkem skvěle zasáhl brankář Písku. Záhy Bartek hlavičkoval sám na zadní tyči, ale zakončení bylo zablokováno. Na druhé straně se do úniku řítil Arzberger, jenže skvěle vyběhl Valeš a střelu vytěsnil na roh. S šancí přispěchala Bohemka, když Kozák výborně vysunul Lehovce do samostatného nájezdu. Pravonohý rychlík efektně přehodil brankáře, ale bohužel i branku. Do vedení však šel Písek, když sám vstříc brance postupoval Bicenc. Po skrumáži a kontroverzním faulu na Valeše se míč odrazil k Arzbergerovi, jenž ho poslal do sítě. Srovnání se dočkali Bohemians. Na dlouhý pas Kadlece si naběhl Kozák, zbavil se Bělouška a svůj únik zakončil přesnou střelou na zadní tyč. Vedení se však podruhé ujal hostující celek. Korešův centr na zadní tyč si našel nehlídaný Voráček a hlavou usměrnil balon do sítě. Hosté mohli přidat i třetí branku. Arzberger pronikl po straně a předložil míč pod sebe Belejovi, jenž ovšem vysoko přestřelil.

Zkraje druhého poločasu si přihrávku Jindřiška převzal Kozák a pálil zpoza šestnáctky. Tvrdý projektil prolétl nad břevnem. Vzápětí podpořil ofenzivu Kadlec. Stoper Klokanů nadýchaným centrem posadil balon na hlavu Bartkovi, který stav zápasu. Do dalšího zakončení se dostal poté Kozák. Útočník Bohemky střílel opět zpoza šestnáctky. Gólman Lerch nadvakrát střelecký pokus zlikvidoval. Šanci měli i hosté. Centr do šestnáctky si vyhledal Arzberger, naštěstí jeho hlavička o malý kousek minula pravou tyč. Deset minut před koncem už šli do vedení Bohemians. Exekuce rohového kopu se ujal Jindřišek. Na přední tyč si seběhl Vondra, jehož hlavička rozvlnila síť. Blízko k pojistce měl Nekvasil. Nejdřív si Kozák narazil právě. blonďatým záložníkem. Ten si ještě vyměnil balon s Müllerem a pálil. Střelu nakonec vyrazil brankář Lerch a situaci ještě doprovodil zdvižený praporek exligového sudího Drábka, který však k překvapení přítomných diváků signalizoval ofsajd. Pojistky se ovšem Bohemka dočkala. V nastaveném čase pláchl po levé straně Müller, skvělým centrem našel Lehovce a krajní univerzál prudkou střelou dal výsledku konečnou podobu.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FC PÍSEK 4:2 (1:2)
Praha, Uhříněves • neděle 17.09.2023 • 10:15 • 7. kolo ČFL, skupina A

Branky: 28. Kozák (Kadlec), 49. Bartek (Kadlec), 80. Vondra (Jindřišek), 90+1. Lehovec (Müller) - 22. Arzberger, 39. Voráček
ŽK: Farkaš - Bartizal
Rozhodčí: Mach - Drábek, Klír
Diváci: 127

Bohemians Praha 1905 B:
Valeš - Damašek, Vondra, Kadlec - Lehovec, Jindřišek, Farkaš (75. Skořepa), Bartek (75. Těšínský) - Bělaška (46. Nekvasil) - Kozák (89. Pluhař), Marhoul (58. Müller)
Trenér: Dalibor Slezák

FC Písek:
Lerch - Sajtl, Běloušek, Bartizal, Kašpar - Bicenc (67. Kašpírek), Vokurka (82. Uher), Koreš, Belej (67. Tlapa) - Arzberger, Voráček
Trenér: Milan Nousek