V sobotu večer se Bohemka utká s Olomoucí

Druhé domácí utkání v řadě začne v 18 hodin.

V sobotu večer se Bohemka utká s Olomoucí

Po reprezentační přestávce čekaly na Zelenobílé dva domácí zápasy v řadě. V tom prvním si připsali bod za remízu s Baníkem Ostrava (1:1). Další díl domácího dvojzápasu je na řadě už v sobotu večer. Do Ďolíčku opět pocestuje soupeř zdaleka, tentokrát půjde o Sigmu Olomouc. V minulé sezoně se oba týmy potkaly celkem třikrát. V základní části se pokaždé zrodila remíza, ale napotřetí, v rámci Skupiny o titul, se už v Ďolíčku radovali Hanáci (1:0).

Utkání začíná v sobotu v 18 hodin a živě ho odvysílá stanice O2 TV Sport. Jako hlavní sudí byl delegován Ondřej Pechanec. Asistovat mu budou Matěj Vlček s Jakubem Šimáčkem. Vstupenky na zápas jsou v prodeji na internetu, ale k mání budou také na pokladnách před zápasem. V případě nepříznivého počasí upozorňujeme fanoušky, že vstup na stadion s deštníky s hrotem je zakázán.



SK SIGMA OLOMOUC


Hanáci letos zatím zažívají vůbec jeden z nejlepších začátků sezony. V osmi kolech poznali hořkost porážky jen na stadionech pohárových účastníků Sparty (0:2) a Plzně (1:2). Stoprocentní jsou doma na Andrově stadionu, kde postupně dokázali porazit Karvinou (3:1), Teplice (2:1), Liberec (2:0) a České Budějovice (2:1). Uloupit body zvládli svěřenci kouče Václava Jílka také na stadionu Hradce Králové. Při příležitosti jeho slavnostního otevření nastříleli Východočechům tři branky (3:1). 

Bohemians - Olomouc 0:1 (0:0)
Bohemians - Olomouc 0:1 (0:0)
Povedený úvod sezony se logicky podepsal také na statistikách hráčů. Navrátilec Lukáš Juliš už stihl nastřílet pět branek. Tento střelecký počin pro něj znamená momentální dělené druhé místo v tabulce střelců. Stejný počet gólů má na kontě plzeňský mladík Pavel Šulc a o jedinou přesnou trefu více má Lukáš Haraslín ze Sparty. 

Z KABINY SOUPEŘE

Poslední vzájemný duel připomněl také asistent trenéra Jiří Saňák: „Bohemka je velmi silný soupeř, obzvlášť na domácím hřišti, kde očekáváme výbornou kulisu. Na druhou stranu se na to těšíme a doufám, že navážeme na poslední vítězné utkání, které jsme tam odehráli v nadstavbě."

Saňák pokračoval i porovnáním obou mužstev: „Týmy se oproti konci minulé sezony zase tolik nezměnily. Také trenéři jsou na obou stranách stejní. Stylově to tedy bude podobné. Každý máme svůj způsob hry. Rozhodovat se bude v sobotu, kdo bude lepší tady a teď. Kdo bude mít lepší formu a lepší nastavení. A samozřejmě také efektivita, protože oba týmy jsou vyrovnané, koneckonců v minulosti dost našich zápasů končilo remízou."

Na závěr připomněl silnou zbraň Bohemians: „Pro nás bude důležité pohlídat rychlou přechodovou fázi Bohemky. Mají poměrně velký výběr útočníků, vytvářejí si šance. Samozřejmě to ale bude určitě i o nás, abychom po co nejdelší dobu v utkání udrželi náš vlastní kvalitní výkon. To byla věc, kterou jsme s týmem řešili. Chtěli bychom zápas více kontrolovat, byť pochopitelně je to vždycky také o soupeři, co vám povolí."

POHLED NA SOUPEŘE

Olomouc v probíhající sezoně nastřílela už patnáct branek, které relativně rovnoměrně rozložila do obou poločasů. V prvním dějství jich dala sedm, po poločasové přestávce pak osm. Nicméně nebezpečná je Olomouc zejména po své pravé straně. Právě zde započaly útočné akce, které skončily gólem už v sedmi případech. A pokaždé nešlo pouze o centry od pokutového území, ale Sigma se dokázala k brance i prokombinovat. Pomoci si umí Hanáci také standardní situací, což potvrdili brankou Pokorného a zejména unikátní trefě Chvátala na hřišti Plzně. 

Pravá strana však může trenéra Jílka nejen těšit bohatou ofenzivní podporou, ovšem také "trápit" z pohledu defenzivy. Přes ní totiž inkasovali Hanáci tři branky. Obě v duelu se Spartou po identických akcích a na hřišti Plzně. Ze standardní situace se na Andrově stadionu radovaly Teplice, kterým vyrovnávací branka body nepřinesla. Obdobné branky inkasovala Sigma s Hradcem a Českými Budějovicemi, kdy finální přihrávka na střed opět putovala z pravé strany. 

POROVNÁNÍ

V obou týmech se už ze vstřelené branky radovali také obránci. Naposledy proti Ostravě skóroval v dresu Bohemians zadák Antonín Křapka, který má na kontě i jednu asistenci. Z kádru olomoucké Sigmy se prosadil proti Liberci po rohovém kopu zadák Jakub Pokorný.




ZMĚNY V KÁDRU

Odchody:
Vilém Fendrich (brankář) - konec smlouvy
Florent Poulolo (obránce) - konec smlouvy (nyní FK Mladá Boleslav)
Lukáš Greššák (záložník) - konec smlouvy (nyní FC Košice)
Jakub Matoušek (záložník) - hostování v FK Pardubice
Mojmír Chytil (útočník) - přestup do SK Slavia Praha
David Vaněček (útočník) - konec smlouvy (nyní SFC Opava)
Tomáš Zlatohlávek (útočník) - přestup do FK Pardubice

Příchody: 
Vojtěch Křišťál (obránce) - přestup z FC Vysočina Jihlava
František Matys (obránce) - přestup z SK Slavia Praha
Lukáš Juliš (útočník) - přestup z AC Sparta Praha
Yunusa Muritala (útočník) - přestup z Hibernians FC (Malta)

BOHEMIANS PRAHA 1905


Klokani svou bodovou sbírku z domácích zápasů minulý víkend rozšířili o přírůstek v podobě jednoho bodu za remízu s Baníkem Ostrava. Nyní je v Ďolíčku čeká ve formě hrající Sigma Olomouc. 

Bohemians - Olomouc 0:1 (0:0)
Bohemians - Olomouc 0:1 (0:0)
O formě olomoucké Sigmy mluvil po předzápasovém tréninku asistent trenéra Ivan Hašek: „Sigma už byla silná minulý ročník. V podstatě zůstal ten tým celý pohromadě, vyjmou útočníka Chytila, který odešel do Slavie. Nicméně mají v útoku Juliše. Herní styl trochu změnili, hrají víc kombinačně, což těmto technickým typům hráčů vyhovuje. Tomu odpovídají i výsledky, kdy prohráli jen na Spartě a v Plzni."

Forma Hanáků v úvodu sezony budí respekt: „Víme, že je to těžký soupeř. Letos se jejich hra vykrystalizovala. Pokud takto budou pokračovat, tak na tu roli černého koně nemusí být pouze pasováni, ale skutečně jím můžou být."

Pět branek má na kontě Lukáš Juliš a daří se také Janu Vodhánělovi: „Jde za nimi většina gólů Sigmy. Buďto ho jeden z nich přímo dá, jindy se zase na něm podílí. Je vidět, že hlavně Honza Vodháněl je ve velké pohodě. Nicméně je to celém mužstvu. Když dobře pracuje, vždy se najdou nějací jedinci, kteří vyletí."