Bohemka doma zvítězila nad Olomoucí

Na krásném obratu se brankami postupně podíleli Prekop, Puškáč a Matoušek.

Bohemka doma zvítězila nad Olomoucí

Do domácího utkání se Sigmou Olomouc provedl trenér Veselý jedinou změnu oproti minulému zápasu s Baníkem. Zpět do základní jedenáctky se vrátil Matoušek a na lavičku náhradníků usedl Puškáč. Na začátku mohli vést hosté, když Zorvan roztáhl hru doleva na Navrátila, jehož pěkný obstřel zlikvidoval Jedlička. Záhy už hosté skórovali. Zorvan si zpracoval balon po Zmrzlého přihrávce a následnou střelou o horní tyč poslal Olomouc do vedení. Podobně chtěl vrátit úder Prekop, který pálil krásně zpoza pokutového území. Ovšem Digaňa skvělým zákrokem vytěsnil ránu na roh. Poté Matouškovu nabídku vyrazil olomoucký brankář před sebe, ale Prekop z dorážky branku Sigmy přestřelil. Tentýž hráč se vzápětí postaral o vyrovnání. Kovaříků mu pravačkou posadil balon na hlavu a slovenský útočník přesným zakončením pod břevno rozjásal zaplněný Ďolíček. První dějství vyhráli ovšem hosté, neboť Chvátalův centr zakončil zblízka hlavou do sítě Vodháněl. 

Ve druhé půli byl k vidění vyrovnaný fotbal. V podání Klokanů se o srovnání pokoušel Kovařík střelou zpoza šestnáctky, ale mezi tři tyče nezamířil. Na druhé straně to zkoušel střelec první branky Zorvan, ale tentokrát pálil slaběji a Jedlička si se střelou poradil. Dvacet minut před koncem táhl středem hřiště míč Prekop a následně nahrál doleva Kovaříkovi. Ostřílený univerzál hezkým obloučkem oslovil Puškáče, který hlavou srovnal stav utkání. A jen o malou chvilku později předvedli Bohemians hezkou kombinaci, na jejímž konci napřáhl ke střele Matoušek a výstavní rána skončila v síti. Zelenobílí neměli daleko ani ke čtvrtému gólu, jenže tentokrát Digaňa nohou vykopl ránu střídajícího Mužíka.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - SK SIGMA OLOMOUC 3:2 (1:2)
Ďolíček • sobota 23.09.2023 • 18:00 • 9. kolo F:L

Branky: 36. Prekop (Kovařík), 70. Puškáč (Kovařík), 77. Matoušek (Puškáč) - 9. Zorvan, 44. Vodháněl
Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Šimáček
ŽK: Hybš, Prekop, Jánoš, Hrubý, Jedlička - Vodháněl, Vraštil
Diváci: 5212

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Hybš - Dostál (65. Köstl), Jánoš (65. Puškáč), Hrubý, Kovařík (90+3. Vondra) - Smrž, Matoušek (81. Beran) - Prekop (81. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý

SK Sigma Olomouc:
Digaňa - Chvátal, Beneš, Vraštil, Zmrzlý - Pospíšil, Ventúra - Vodháněl (83. Šíp), Zorvan (79. Sláma), Navrátil (79. Fortelný) - Kramář (62. Zifčák)
Trenér: Václav Jílek