Krásný fotbalový večer skončil tříbodovým happyendem

Snový obrat proti Olomouci dirigoval dvěma asistencemi Kovařík. 

Krásný fotbalový večer skončil tříbodovým happyendem

Proti Olomouci vyslal trenér Veselý téměř totožnou sestavu ve srovnání s tou, která minulý týden vyběhla od úvodní minuty proti Baníku. Změna se udála pouze jediná. Do útočného trojúhelníku se vrátil Matoušek a na lavičku náhradníků usedl Puškáč. Už v úvodu mohli Klokani inkasovat. Útočník Kramář udržel míč a sklepl ho Zorvanovi. Hostující záložník s desítkou na zádech ihned nahrál doleva zkušenému Navrátilovi. Tomu míč přišel hezky na pravačku, ale pěkný obstřel skvěle zlikvidoval Jedlička. Na druhé straně odpověděli Bohemians centrem Hybše, který však Digaňa dokázal vyškrábnout do bezpečí.

Úvodní desetiminutovku završil první gól utkání. Krajní bek Zmrzlý podpořil ofenzivní snahu Sigmy a dostal se až do pokutového území. Od brankové čáry nahrál pod sebe přesně Zorvanovi. Ofenzivní záložník si rychle míč připravil na pravačku a povedenou trefou o horní tyč poslal Hanáky do vedení.

Bohemians - Olomouc
Bohemians - Olomouc
Klokani se nechtěli nechat zahanbit a i jejich branka mohla ozdobit celé ligové kolo. Za šestnáctkou sebral míč Prekop, přistrčil si ho na levačku, aby krásně vypálil k levé tyči. Bohužel Digaňa konečky prstů vytěsnil střelecký pokus na roh. Velkou šanci si Bohemka vypracovala i později. Matoušek pod hlavní tribunou ukázal záda Benešovi, ale střílenou přihrávku vyrazil Digaňa. K dorážce se ještě přihnal Prekop, jenže pálil nad branku.

Slovenského forvarda neproměněná šance příliš dlouho mrzet nemusela, protože vzápětí už bylo srovnáno. Před kotlem olomouckých fanoušků dostal míč do moci Kovařík. Nešel tradičně do své obligátní levé nohy, ale zasekl si balon na pravačku. Tou také odcentroval do šestnáctky, kde si míč našel právě Prekop, jehož umístěná hlavička pod břevno znamenala srovnání stavu.

Nicméně první poločas nakonec skončil lépe pro hosty z Moravy. V jeho závěru Zorvan posunul balon Chvátalovi, který od brankové čáry pěkným centrem našel Vodháněla. Šikovný záložník hlavičkoval zblízka razantně pod břevno, a tak Olomouc znovu vedla. 

Po návratu z kabin sledovali diváci vyrovnanou partii, které chyběly výraznější příležitosti. Kovařík se odhodlal ke střele pravou nohou, ovšem mezi tři tyče jeho nezamířila. O něco nebezpečněji střílel později Zorvan. Tato střela ale Jedličkovi problémy nenadělala. Radosti z vyrovnání se Bohemka dočkala dvacet minut před koncem. Prekop se vydal na zteč středem hřiště a před pokutovým územím předal balon doleva Kovaříkovi. Levonohý univerzál parádně pocukroval balon na hlavu Puškáčovi. Střídající útočník si našel svůj prostor a přesným zakončením k levé tyči srovnal krok. 

Bohemians - Olomouc
Bohemians - Olomouc
Od srovnání uplynulo jen pár minut, když Bohemka přispěchala s další pěknou akcí. Pod hlavní tribunou se před střídačkami s míčem protáhl Matoušek. Postupoval s ním na střed a přihrál Prekopovi. Slovenský hroťák z prvního doteku předal balon Puškáčovi, který nabil Matouškovi. Blonďatý útočník si míč za šestnáctkou přistrčil a pěknou trefou k levé tyči dokonal obrat. 

Nemuselo zůstat jen u těsného vedení, protože Zelenobílí rozjeli další akci. Hůlka vystihl nepřesnost při útočném snažení hostů a dlouhým pasem vyslal vstříc brance Mužíka. Čerstvý útočník táhl balon po pravé straně. Doběhl do pokutového území, kde pálil křížem k levé tyči. Proti této střele se skvěle vytáhl Digaňa, jemuž se povedlo pravou nohou reflexivně prudkou střelu zneškodnit. Mužík se jen o chvilku později postaral i o další ohrožení branky Hanáků. Centr levou nohou směřoval ke Kovaříkovi. Autor dvou asistencí si ho zpracoval hrudí a vyšperkovat svůj povedený večer chtěl efektními nůžkami, avšak střela letěla mimo branku. 

V samotném závěru Klokani nepustili hostující do Olomouc do výraznějšího tlaku. Doma si proti ní zaslouženě připsali tři za vítězství po krásném obratu.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Hodnocení je pochopitelně pozitivní. Pro nestranného diváka byl zápas určitě zajímavý. Pro toho bohemáckého je to ještě lepší v to ohledu, že se vyhrálo. Ze soupeře jsme měli respekt a oprávněně jsou na těch pozicích, kde se momentálně nachází. Padá jim tam i dost branek. My si trochu vyžíráme hloupé góly a dostáváme je z první vážnější akce. Měli jsme v prvním poločase výrazné držení míče a nepamatuji si, kdy se nám to naposledy stalo. Po srovnání jsme zase inkasovali zbytečný gól. V kabině jsme si ale řekli, že to prostě zlomíme, i kdybychom dostali na 1:3. Chtěl bych poděkovat i divákům, kteří byli naším dvanáctým hráčem."