Puškáč: Pocity z vítězství jsou skvělé

Vítězství nad Olomoucí zhodnotil David Puškáč.

Puškáč: Pocity z vítězství jsou skvělé

Do utkání s Olomoucí nastoupil David Puškáč v jeho průběhu a výrazně přispěl k obratu. Nejprve ve druhé půli srovnal stav zápasu, aby si poté připsal asistenci na vítězný gól. Vysoký útočník si v rozhovoru užíval pocitu z vítězství, ale rozebíral také sílu soupeře. 

Jak se hodnotí takový vítězný zápas?
Je to skvělý pocit. Dokázali jsme otočit nepříznivý vývoj zápasu, ukázat morální sílu, chuť jít si za vítězstvím, což je úžasné. Ačkoliv se teď po zápase cítíme samozřejmě dobře, tak je škoda, že jsme se museli nervovat. Dle mého názoru jsme vstoupili do utkání s dobrou energií a šli si za výhrou více než soupeř. Současně jsme disponovali také vyšší kvalitou. Olomouc byla efektivní a je škoda, že dostaneme góly v podstatě z jediných příležitostí soupeře. 

Olomouc k nám přijela ve skvělé formě...
Sigma je velmi nepříjemný soupeř. Snaží se prezentovat pravým fotbalovým způsobem, k čemuž mají ve svém týmu i hráče s touto typologií. Ačkoliv to v tomto utkání úplně neprokázali, tak jsme si byli vědomi, že jsou silní. Jsem rád, že jsme využili absence klíčového útočníka Lukáše Juliše a dalších. Skalp těžkého soupeře jsme uvnitř kabiny potřebovali pro lepší morálku. Těší mě i to, že góly přišly od nás útočníků. Cítíme, že branek od nás moc nebylo. Za všechny kluky jsem rád, že se nám povedlo skórovat. 

Vyjmou toho, že jsi měl dát gól. Co za další pokyny jsi dostal?
Dát dva (smích). Byli jsme dohodnuti s trenérem. Utkání jsme si nějak vyhodnotili a já do něj šel v roli náhradníka. Chtěl jsem pomoci klukům výsledek zvrátit, když jsem šel na hřiště za nepříznivého stavu. Jsem rád, že se obrat povedl. Po zápase je to hezká euforie a cítíme se skvěle.

Výsledek se hodně přeléval, ale znovu s ním hodně zahýbala branka inkasovaná těsně před pauzou. Souhlasíš?
Bohužel nás tahle věc pořád provází. Kdybychom ten gól nedostali, byli bychom asi více na koni. Budu se opakovat. Dokázali jsme na ten stav výborně zareagovat.

Utkání s Olomoucí bylo druhým domácím po sobě. Byla v sázce i “záchrana” bodových zisků z podzimu a nemít z těchto dvou zápasů třeba jen dva body?
Jednoznačně ano. Už minulý týden jsme měli blízko k výhře nad Baníkem Ostrava. je škoda, že jsme si ty tři body nechali utéct. O to více jsme cítili, že body potřebujeme a tabulku také vidíme. Navíc teď jedeme na hřiště dalšího dobrého soupeře, Mladé Boleslavi. Potom doma Zlín a dvě derby s pražskými Slavií a Spartou. S klukama jsme si říkali, že to musíme strhnout. Vzhledem k dobrému vývoji v tabulce pro nás bylo vítězství povinností.

Bohemians - Olomouc 3:2 (1:2)
Bohemians - Olomouc 3:2 (1:2)
Když jsi viděl, že vlevo má míč Honza Kovařík. Šel jsi najisto na zadní tyč?
Shodou okolností jsme se právě s Kovim (Jan Kovařík - pozn. red.) koukali na Manchester City s Nottinghamem. V tom utkání dal Erling Haaland podobnou branku. Relativně se nám povedlo tu jejich akci zopakovat. S Honzou Kovaříkem už spolu nějakou dobu hrajeme a vytvořili jsme si mezi sebou určité mechanismy. Mám o to větší radost, že nám souhra konečně vyšla. 

Ceníme si výhry více, když přišla nad soupeřem, v jakého se Olomouc letos vyprofilovala?
Vždycky je dobré porazit kvalitní tým. Přidá vám to pak i na sebevědomí. Nám se doposud nedařilo uhrát doma moc bodů. Výhra je důležitá nejen z našeho pohledu, ovšem také pro fanoušky. Pokud chceme hrát nahoře, musíme právě doma v Ďolíčku zápasy zvládat vítězně.