B tým prohrál s Táborskem nejtěsnějším rozdílem

V zajímavém utkání nakonec padla jediná branka, o kterou se postarali domácí.

B tým prohrál s Táborskem nejtěsnějším rozdílem

V neděli ráno se B tým Klokanů vydal do Tábora, kde ho čekala rezerva místního druholigového týmu. V dresu soupeře se představil i Vladimír Zeman, který v Táborsku hostuje právě z Bohemians. Čekal ho tak souboj proti svým nedávným spoluhráčům. 

Úvod zápasu zachytili dobře Klokani, kteří se hned tlačili dopředu. Výsledkem aktivity byla šance po deseti minutách. Lehovec vystihl přihrávku a vyrazil do protiútoku. Průnikovou přihrávkou vysunul Marhoula, jehož přízemní ránu skvěle vyrazil Kerl. Dorážel ještě Nekvasil, ale rána jen těsně minula levou tyč domácí branky. Záhy se do zakončení dostal i Skořepa, když si našel odražený balon. Mladý záložník ve svém debutu v základní jedenáctce však pálil mimo tři tyče. Další šance přišla po Bartkově centru, ale Marhoul hlavičkoval těsně vedle. Na opačné straně mohl střílet Šplíchal po standardní situaci, avšak kroucená střela se nakonec stočila vedle pravé tyče. Větší příležitost mělo Táborsko o chvilku později. Konkrétně dokázal utéct Zeman do úniku, výborně proti němu vyběhl Soukup, který střelu zneškodnil. Na závěr prvního dějství prchl po straně Šplíchal a naservíroval míč pod sebe. Před branku se vřítil Kalousek, jenž naštěstí branku přestřelil.

Zkraje druhého dějství si šanci vytvořili domácí. Svatek se prokličkoval až do pokutového území, kde střílel křížem k levé tyči, ale Soukup výborně dokázal střelu vyrazit na roh. Rozehrávku Kerla pak vystihl Skořepa. Zaváhání brankáře se hned pokoušel využít, avšak ten jeho střelu ještě dokázal zlikvidovat. Téměř okamžitě se udála šance také na druhé straně. Nešický postupoval vstříc brance, ale proti byl vynikající zákrok gólmana Bohemky. Vzápětí už domácí skórovali, když se zorientoval před brankou Svatek a střelou k pravé tyči poslal Táborsko do vedení. Vzápětí Doležalův centr směřoval k Pluhařovi, jehož hlavičku dokázal lapit Kerl. Ten čelil o chvilku později i nebezpečné ráně Bartka, jíž dokázal zkrotit v rukavicích. v nastavení měla ještě velkou šanci na srovnání Bohemka. Na centr před branku si naběhl Doležal, jenže zblízka bohužel zakončil nad branku.

FC TÁBORSKO AKADEMIE - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 1:0 (0:0)
Tábor, Svépomoc • neděle 24.09.2023 • 10:30 • 8. kolo ČFL, skupina A

Branky: 71. Svatek
Rozhodčí: Vít - Vojtěch, Svoboda
Diváci: 320

FC Táborsko akademie:
Kerl - Šplíchal, Brabec, Kopřiva, Vysušil - Schramhauser - Kalousek (61. Sylla), Nešický, Sojka, Zeman (61. Novák) - Svatek (79. Kubovský)
Trenér: Petr Janota

Bohemians Praha 1905 B:
Soukup - Damašek, Kadlec, Petrouš (46. Doležal) - Lehovec, Farkaš, Skořepa (75. Koutský), Bartek - Nekvasil (75. Bělaška), Těšínský (54. Pluhař) - Marhoul (54. Müller)
Trenér: Dalibor Slezák