Bohemka se vydá do Mladé Boleslavi

Utkání ve městě automobilů se hraje v neděli odpoledne.

Bohemka se vydá do Mladé Boleslavi

Víkend se znovu přiblížil, což ve fotbalovém prostředí znamená jediné. Na dveře klepe další ligové kolo. V neděli odpoledne zamíří Zelenobílí do nedaleké Mladé Boleslavi, kde se utkají s domácím týmem. Zápasy se Středočechy tradičně přináší divákům dostatek atraktivity a zábavy. V minulé sezoně totiž v Lokotrans aréně nakonec zvítězili domácí v bláznivé přestřelce (4:3). Na jaře poté Bohemians porážku svému soupeři oplatili, když mu uštědřili debakl (4:0) a udrželi i čisté konto.

Na plochu přivede oba týmy v roli hlavního sudího Petr Hocek. Jemu budou asistovat Lukáš Machač s Jaroslavem Hádkem. Pokud se chystáte vyrazit do Mladé Boleslavi podpořit Klokany, doporučujeme si přečíst informace v sekci VÝJEZDOVÉ INFO.Tam naleznete informace o vstupenkách i možnostech parkování.

FK MLADÁ BOLESLAV


Vrátíme se ještě do letní přestávky, kdy u Mladé Boleslavi došlo k razantní personální změně. Dosavadní trenér Pavel Hoftych se přesunul do křesla sportovního manažera. Novým hlavním trenérem byl jmenován Marek Kulič. Ten v létě ladil formu svých svěřenců v domácích podmínkách. Středočeši porazili Táborsko (3:2) i prvoligový Liberec (2:0) a remizovali s druholigovou Duklou (4:4). Prohráli pouze s Vlašimí (2:3). V posledních dvou přípravných zápasech se mohli těšit na konfrontace se zahraničními soupeři. Kuličovi svěřenci remizovali s polskou Cracovií (1:1) a těsně porazili Wartu Poznań (1:0). 

Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Marek Kulič si zatím ve své premiérové sezoně v české nejvyšší soutěži jako hlavní trenér vede dobře. Se svým týmem podlehl pouze doma favorizované Slavii (0:1) a body nepřivezl z horké půdy ostravského Baníku (0:2). Mladá Boleslav ale doma porazila Jablonec (3:1), Hradec Králové (5:1) a všechny body dovezla z Karviné (2:1) a Českých Budějovic (2:1). Remízou skončil domácí souboj s Libercem (2:2), kdy už Středočeši prohrávali o dvě branky a hráli v početní nevýhodě. Bod poté Mladé Boleslav přivezla ještě ze Slovácka, na jehož hřišti ji potopila hrubka brankáře, po níž Slovácko v závěru srovnalo na konečných (2:2). 

POHLED NA SOUPEŘE

Díky svým výsledkům se tým z města automobilů dostal do první šestky. Do ní se řadí i při srovnání ofenziv, neboť už se mu povedlo nastřílet šestnáct branek. Opřít se můžou Středočeši o souhru na pravé straně. Právě odtud pravidelně hrozí a nejedna akce z tohoto prostoru již skončila gólem. Využít ale umí i dispozic Marka Matějovského a vysokých útočníků. Klíčové bude pro Bohemians znovu zvládnout standardní situace. 

Z pohledu defenzivy inkasovala Mladá Boleslav jedenáct branek. Míč lovil mladoboleslavský brankář ze sítě po standardní situaci, a to v zápasech s Karvinou, Libercem, Slavií i Slovácku. Demolici Votroků pak pokazil gól po centru ze strany, jímž zhatil Středočechům čisté konto Petr Juliš. 



ZMĚNY V KÁDRU

Odchody:
Michal Tomić (obránce) - návrat z hostování do SK Slavia Praha
Samuel Dancák (záložník) - hostování v FC Hradec Králové
Denis Darmovzal (záložník) - přestup do FK Pardubice
Ubong Ekpai (útočník) - návrat z hostování do SK Slavia Praha
Ladislav Krobot (útočník) - přestup do FK Pardubice
Milan Škoda (útočník) - konec smlouvy

Příchody:
Matouš Trmal (brankář) - přestup z Vitória SC (Portugalsko)
Andrej Kadlec (obránce) - volný hráč
Florent Poulolo (obránce) - volný hráč
Ladislav Kodad (záložník) - přestup z FK Teplice
Dominik Kostka (záložník) - volný hráč
Benson Sakala (záložník) - přestup z FK Příbram
Júsuf (útočník) - volný hráč
Matěj Pulkrab (útočník) - volný hráč
John Solomon (útočník) - přestup z FC Sellier & Bellot Vlašim

BOHEMIANS PRAHA 1905

Klokani se vrací do města automobilů jako soupeř Mladé Boleslavi po necelém roce. Tehdy se utkali se Středočechy ve druhé polovině října. Ačkoliv povětšinu zápasu byli o krok blíže k výhře, nakonec Mladé Boleslavi podlehli (3:4). V neděli půjdou vstříc úspěchu na hřišti soupeře.

O rukopisu nového trenéra promluvil Ivan Hašek: „Co se týče ofenzivy, tak tam Mladá Boleslav disponuje skutečně velikou silou. Trenér Kulič si je toho určitě vědom. Proto se snaží hrát směrem dopředu jednoduše. Zároveň umí Mladá Boleslav přejít do útoku velmi rychle. Už v minulé sezoně měla opravdu silný kádr. Z mého osobního pohledu bylo jejich umístění zklamáním. Nicméně letos tým doplnili o pár zkušených, dá se říci i nadstandardních, hráčů. S novým kádrem budou jejich ambice směřovat do atakování první šestky."

Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Mladá Boleslav - Bohemians 4:3 (1:1)
Mladá Boleslav letos pouze dvakrát poznala hořkost porážky: „Aktuální umístění jen svědčí o jejich kvalitě, kterou zkrátka mají. Nicméně se dá říct, že jsme pořád na začátku ligy. Motivací zvítězit máme pochopitelně vždy. "

Zápasy Klokanů s Mladou Boleslaví rozhodně chudé na góly nebývají: „Nemyslím si, že by to nutně muselo vypadat stejně, jak tomu bylo v minulé sezoně. Přece jen v obou týmech došlo k personálním změnám a zápas může zase vypadat úplně jinak."