Hořká porážka B týmu s Domažlicemi

Klokani v první půli vedli, ale po diskutabilních momentech ve druhém poločase prohráli.

Hořká porážka B týmu s Domažlicemi

V dalším třetiligovém klání se Klokani utkali s ambiciózními Domažlicemi. Západočeský celek v týdnu absolvoval tuhou pohárovou bitvu s Jabloncem, jemuž podlehl až v penaltovém rozstřelu. Zkušenosti z minulé sezony slibovaly atraktivní podívanou, nicméně po utkání odcházelo z areálu několik desítek diváků s hořkou pachutí. 

Už po pár minutách šli do vedení Klokani. Skvělou přihrávkou Skořepa vybídl ke sprintu Lehovce. Rychlý bek nacpal míč pod sebe, kde si prostor našel Bělaška a procpal balon do sítě. Na opačné straně nebezpečně Mužík. Prudkou střelu k pravé tyči vyrazil Valeš. Další zakončení Domažlic přišlo o chvilku později. Centr Fedaka skončil u Vaise, jehož zvládl rozhodit Skořepa a střelu zlikvidoval brankář Bohemky. Do pokutového území se pak proháčkoval Lehovec, bohužel po poslední kličce už nedokázal zakončit. Podobně se zkoušel předvést Jedlička. S míčem proběhl až do šestnáctky, kde pálil křížem, ale naštěstí vedle pravé tyče. V nastaveném čase zahrávaly Domažlice rohový kop. Vaisův centr přilétl na hlavu Svobody, který zakončoval pod břevno, avšak Valeš skvěle vyškrábl míč na další roh.

Ve druhém poločase se prosadil individuálně Marhoul v pokutovém území, aby mohl nabídnout míč pod sebe Těšínskému, jenž ale levačkou vystřelil mimo tři tyče. Hosté se dočkali srovnání, když asistent na pomezí nesignalizoval evidentní faul Filla na Petrouše, a tak hosté se vrhli k brance. Centr na zadní tyč přiletěl právě k Fillovi, který srovnal stav zápasu. O pár minut později pro změnu sudí neodpískal Fillův úder loktem do obličeje Doležala. Následně se balon dostal k Mužíkovi, jehož prudká rána skončila v síti. Krátce poté hrozili Zelenobílí. Střídající Koutský našel na hranici šestnáctky Farkaše, který předal míč Müulerovi, jenž přiťukl proti noze Marhoulovi. Útočník s číslem 99 na zádech vypálil z prvního doteku, avšak bohužel nad branku. Ten se dostal do akce poté ještě jednou, když fauloval před hostující střídačkou Fedaka. Hostující obránce ho následně i přilehl. Oba hráči inkasovali žluté karty, a protože pro Marhoula už druhá, byl vyloučen. V samotném závěru vrhli Klokani síly do útočení, ale Kadlecova střela z přímého kopu problémy Cherepkovi nenadělala. Naopak pět minut před konce zaútočili hosté. Fedakův centr prolétl před brankou na Filla, jenž přistrčil míč proti noze Jahnovi, který třetím gólem uzavřel zápas. V nerovném boji se západočeským klubem tak Klokani podlehli. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - TJ JISKRA DOMAŽLICE 1:3 (1:0)
Praha, Uhříněves • neděle 01.10.2023 • 10:15 • 9. kolo ČFL, skupina A

Branky: 7. Bělaška (Lehovec) - 61. Fillo, 70. Mužík, 87. Jahn
Rozhodčí: Tryzna - Matějka, Jiříček
ŽK: Skořepa, Marhoul - Mužík, Fedak, Došlý, Dvořák
ČK: 79. Marhoul (Bohemians)
Diváci: 122

Bohemians Praha 1905 B:
Valeš - Damašek, Kadlec, Petrouš (84. Pluhař) - Lehovec, Farkaš, Skořepa (69. Koutský), Těšínský (69. Doležal) - Bělaška (56. Nekvasil) - Pomahač (56. Müller), Marhoul
Trenér: Dalibor Slezák

TJ Jiskra Domažlice:
Cherepko - Fedak, Vávra, Procházka (35. Jahn), Svoboda - Fillo, Vais, Mužík, Rychnovský (55. Zajíček) - Dvořák, Jedlička (84. Došlý)
Trenér: Pavel Horváth