Bohemka prohrála v Mladé Boleslavi

Ve druhém poločase dokázal srovnat stav Matoušek, ale v závěru rozsekl duel Pulkrab.

Bohemka prohrála v Mladé Boleslavi

Na stadionu Mladé Boleslavi vsadil kouč Veselý na vítěznou jedenáctku  proti Olomouci. Prostor mezi tyčemi tedy hájil Jedlička, uprostřed zálohy operovali Jánoš s Hrubým a v útoku naskočil Prekop podporován Matouškem a Smržem. Zakončení si připsal ve dvacáté minutě domácí Kubista, který ale pálil vysoko nad. Na druhé straně po Dostálově nabídce zakončoval Prekop. Do jeho střely se ještě vložil Matoušek, ale nešťastně ji zastavil a míč sebral Trmal. Z gólu se radovali domácí. Fulnekův jemný centr na zadní tyč směřoval k Júsufovi, který hlavou poslal balon do sítě. O pár minut později zkoušel střelecké štěstí Kostka po přistrčení od Marečka, ale branku gólmana Jedličky přestřelil. 

Po poločasové přestávce měli Klokani zajímavou šanci. Smrž přihrál Prekopovi, který ještě zvýhodnil Hrubého, avšak zkušený záložník si ještě chtěl míč připravit, ale nakonec nezakončil. Na druhé straně už byl Pulkrab sám před Jedličkou. Brankář Klokanů naštěstí zakončení důrazného útočníka vyrazil na roh. Záhy centroval Matějovský před branku, kde se k hlavičce protlačil Karafiát. Skvělý Jedlička pod břevnem dokázal nebezpečnou hlavičku vytáhnout konečky prstů na roh. Z gólu se radovali také Klokani, když Smržův centr uklidil do sítě na zadní tyči Hůlka. Asistent na pomezí ovšem signalizoval ofsajdové postavení, a tak se pokračovalo za těsného náskoku Mladé Boleslavi. Ten už neplatil po hodině hry. Kovařík se ujal balonu, aby poslal do šestnáctky parádní centr. Prostor na zadní tyči si našel Matoušek, který hlavičkou otřel míč o zem a mohl se radovat ze srovnání stavu. Činit se však musel znovu Jedlička, když Fulnek přiťukl míč proti noze Matějovskému. Zkušený záložník zakončoval úplně sám, jenže brankář Klokanů fantasticky střelu vytěsnil na roh. Mladá Boleslav ale dokázala znovu odskočit do vedení. Ladra dostal míč od Kušeje, odcentroval z rohu pokutového území a po jemné teči Pulkraba proskákal balon až do sítě. Ovšem Bohemka nesložila zbraně, když po souboji v šestnáctce vypadl míč ke kovaříkovi. Jeho ostřílená levačka bohužel tentokrát cíl o malý kousek minula.

FK MLADÁ BOLESLAV - BOHEMIANS PRAHA 1905 2:1 (1:0)
Lokotrans aréna • neděle 01.10.2023 • 15:00 • 10. kolo F:L

Branky: 29. Júsuf, 84. Pulkrab - 60. Matoušek (Kovařík)
Rozhodčí: Hocek - Machač, Hádek
ŽK: Mužík (Bohemians)
Diváci: 3331

FK Mladá Boleslav:
Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Fulnek - Kubista (65. Poulolo), Matějovský (90+1. Šimek) - Kušej, Mareček (65. Ladra), Solomon (65. Jawo) - Júsuf (33. Pulkrab)
Trenér: Marek Kulič

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Hybš - Dostál (59. Mužík), Jánoš (59. Puškáč), Smrž, Kovařík - Matoušek (72. Vondra), Hrubý (87. Necid) - Prekop (72. Kozák)
Trenér: Jaroslav Veselý