Z Mladé Boleslavi se Bohemka vrací bez bodů

Klokany od bodového zisku odřízl v závěru rozhodující trefou Pulkrab.

Z Mladé Boleslavi se Bohemka vrací bez bodů

Do utkání s Mladou Boleslaví nastoupili Klokani ve vítězné jedenáctce z duelu s Olomoucí. V brance byl Jedlička a na krajích hřiště Dostál s Kovaříkem. Útočníka Prekopa podporovali Hrubý s Matouškem. V domácí základní sestavě nalezli fqnoušci hned několik bývalých hráčů Bohemians. Jmenovitě šlo o obránce Kostku, Fulneka, záložníka Marečka a útočníka Júsufa. Na lavičce ještě čekali na svou šanci Pulkrab s Vaníčkem.

Ve vyrovnaném úvodu působila opticky akčněji Mladá Boleslav, nicméně ze svého přechodu do útoku vážnější šanci nevytěžila. Ve dvacáté minutě se tlačil v pokutovém území do akce Júsuf. Po jeho souboji s obráncem přistál míč za šestnáctkou u Kubisty, jehož tvrdá rána letěla vysoko nad branku. Bohemka odpověděla mnohem větší šancí. Dostál dosprintoval míč těsně před brankovou čárou a nacpal ho pod sebe. Prekop se k němu za malým vápnem dostal a vystřelil. K neštěstí Klokanů ale dobíhající Matoušek neposunul míč do sítě, ale trefil ho natolik nešťastně, že střelu zastavil a míč sebral brankář Trmal. 

Mladá Boleslav - Bohemians
Mladá Boleslav - Bohemians
Domácí se dostali jako první do vedení. V pokutovém území si balon na střelu navedl Kušej a pálil. Hůlka s Dostálem dokázali ránu zablokovat. Jenže odražený balon sebral Fulnek a ze strany ho jemným centrem načechral před branku. Za malým vápnem byl osamocený Júsuf, který si Fulnekovu nabídku našel a hlavou vstřelil vedoucí branku Mladé Boleslavi.

Chvilku po gólu se znovu Středočeši dostali dopředu a hrozili. Solomon se neprosadil přes bránící hráče, a tak předal balon Marečkovi, jenž roztáhl hru doprava na Kostku. Bývalý hráč Bohemians se odhodlal ke střela ze střední vzdálenosti, ovšem z prvního doteku pálil vysoko nad branku. O srovnání stavu se pokoušel Matoušek. Hybšův centr směřoval právě na hlavu blonďatého rychlíka, ale ten zakončil mimo tři tyče. Když ani ze standardní situace Bohemians v podobě zkráceného rohového kopu nevzešla příležitost, šlo se do kabin za těsného náskoku Středočechů.

Po přestávce ukázali Klokani pohlednou kombinační akci. Kovařík předal balon Smržovi, který ho prostrčil Prekopovi. Slovenský útočník si dělal prostor, ale nakonec předal Hrubému. Zkušený záložník si ještě chtěl vylepšit pozici, ale nakonec nezakončil. Klokani mohli záhy okamžitě pykat, protože domácí vyrazili do protiútoku. Fulnek vyslal dopředu Solomona, který průnikovou přihrávkou našel nabíhajícího Pulkraba. Důrazný hroťák pálil z prvního doteku, ale Jedlička ránu vyrazil. Pulkrab ještě dorážel do odkryté branky, jenže brankář Klokanů za vteřinu dvanáct stihl ještě skvěle vytáhnout na roh. Tomu se Klokani ubránili, avšak Středočeši měli k dispozici další roh. Exekuce se ujal Matějovský, jehož výborný centr si vyhledal Karafiát. Domácí zadák hlavičkoval pod břevno, na vynikajícího Jedličku si nepřišel, protože strážce branky Bohemians konečky prstů vytáhl míč nad břevno. V černých dresech hrající Bohemka dostala i míč do sítě. Smrž si převzal balon uvnitř pokutového území a centroval na zadní tyč, kde si nabíhal Hůlka a hlavou rozvlnil síť. Radost fanoušků v kotli Pražanů se nakonec ukázala jako zbytečná, protože asistent na pomezí zdviženým praporkem signalizoval ofsajdové postavení skórujícího obránce.

Po hodině hry už radost v táboře Bohemians nic nepokazilo. Na levé straně měl balon na levé noze Kovařík. Parádně odcentroval na zadní tyč, kde Matoušek číhal za Karafiátem. Domácí stoper míč netrefil, a tak Matoušek hlavou o zem srovnal stav utkání.

Do útočení se znovu vrhli svěřenci Marka Kuliče. Po levé straně Bohemians pelášil s míčem Fulnek, který centrem přenesl hru na Kušeje. Záložník Středočechů ještě přistrčil pod sebe zkušenějšímu Matějovskému. Ostřílený záložník střílel osamocený, jenže Jedlička mu rychlým výběhem zmenšil střelecký úhel a ránu vyrazil na roh. Také po něm čelili Klokani závaru v pokutovém území, ze kterého se míč odrazil směrem k brance. V ní byl pozorný Jedlička, který míč schoval v rukavicích.

Mladá Boleslav - Bohemians
Mladá Boleslav - Bohemians
Utkání k remíze nakonec nedospělo, protože přišlo rozhodnutí. Kušej doběhl dlouhý pas Matějovského. Nešel individuálně do souboje jeden na jednoho, nýbrž předal balon Ladrovi. Střídající ofenzivní univerzál krouceným centrem z rohu pokutového území poslal míč před branku. Na malé vápno si naběhl Pulkrab, který jen míč lehce tečoval hlavou, což stačilo na to, aby vrátil Mladé Boleslavi vedení.

Svěřenci kouče Veselého rozhodně zbraně neskládali. Nákop Vondry do pokutového území odhlavičkoval Kostka pouze ke Kovaříkovi. Autor asistence chtěl přidat i gól. Do balonu se opřel levačkou, bohužel razatní přízemní rána proletěla kolem pravé tyče do zámezí. Ve čtyřminutovém nastaveném čase už se Klokani nedokázali natlačit do útočné šestnáctky, a tak z Mladé Boleslavi odjeli bez bodového zisku.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Mladá Boleslav v kontextu vyhrála zaslouženě a o ten gól byla lepší. Nás "zdobila" velká nepřesnost. Nemůžu vyčítat hráčům, že by se nesnažili, to určitě ne. Domácí se do nás dostávali dlouhými míči a sbíráním těch odražených. My se dostávali těmi nepřesnostmi do problémů, a to zejména v prvním poločase. Paradoxně v té době jsme měli velkou šanci. Kdyby ji Matoušek proměnil, byla by to pro domácí velká rána. Ve druhé půli jsme srovnali stav, ale zase si necháme dát gól. Při nějaké konstelaci se dal tady uhrát bod. Oproti posledním dvěma zápasů mi u nás chyběl větší chtíč z toho zápasu ten bod urvat. To jsem na domácím týmu viděl víc."