Smrž: Alespoň remízu jsme měli uhrát

Zápas v Mladé Boleslavi zhodnotil Vojtěch Smrž.

Smrž: Alespoň remízu jsme měli uhrát

Porážku na stadionu Mladé Boleslavi okomentoval Vojtěch Smrž. Záložník Bohemians mluvil o situaci ze druhé půle, nepřesnostech ve hře Klokanů a síle soupeře.

V Mladé Boleslavi jsi působil. Bylo utkání pro tebe speciální?
Vyloženě z tohoto úhlu pohledu ne. Spíš jsem hrál v prostředí, které je mi dobře známé. Na tomto stadionu jsem hrál také domácí zápasy v barvách Hradce, takže to bylo pro mě o to jednodušší. Přijelo nás podpořit i hodně našich fanoušků, což mi rovněž usnadnilo přípravu na zápas. Je škoda, že jsme ho výsledkově nezvládli.

Potvrdila Mladá Boleslav své silné stránky?
Ano. V utkání byly pasáže, kdy domácí hráli lépe. Naopak my byli v těch chvílích horší a bránili se. Nicméně dle mě jsme měli tu remízu uhrát a bod získat. Když už se nám povedlo vyrovnat, neměli jsme dostat druhý gól. 

Jak jsi viděl situaci, kdy nebyl uznán gól Lukáše Hůlky po Tvém centru?
Mě to na hřišti připadalo tak, že se tam hráči prolínají. Je těžké to hodnotit. Jen stěží jde zaregistrovat, kdo a kdy přesně stál v jakém prostoru a zda se jedná o ofsajd. Čekal jsem na verdikt sudího po videu a do posledního momentu doufal, že branka bude uznána. I Lukáš Hůlka mi říkal, že si postavení hlídal. Nedá se nic dělat. 

Mladá Boleslav - Bohemians 2:1 (1:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 2:1 (1:0)
V prvním poločase nás brzdila nepřesnost...
To bylo to nejdůležitější. Získávali jsme míče, ale poté je odevzdávali zpět soupeři. Útočníci Erik Prekop s Honzou Matouškem dostávali hrozně těžké balony a nemohli s nimi dělat téměř nic. Od toho se to odvíjelo. Tím jsme se propadali do špatných situací a domácí nás přehrávali. Ale opakuji, remízu jsme uhrát mohli. 

Po přestávce se hra přelévala, velké šance měli Matějovský s Pulkrabem. Dalo se předpokládat, že domácí do toho šlápnou?
Bylo jasné, že si půjdou za vítězstvím. Hráli doma. My si chtěli jít také pro tři body, ale rozhodla jedna situace. Měli jsme před tou brankou i pár situací, ze kterých mohlo být vedení 2:1 pro nás, ovšem také bylo reálné srovnat podruhé stav. Do hry přišel David Puškáč, po jehož příchodu jsme minulý týden otočili zápas. Věřil jsem, že to zopakujeme, ale bohužel to nevyšlo.