Klokani znají soupeře pro osmifinále MOL Cupu

V případě postupu přes Kolín čeká Bohemians domácí souboj se Spartou.

Klokani znají soupeře pro osmifinále MOL Cupu

V pátek po obědě se v sídle Fotbalové asociace České republiky na Strahově uskutečnil další losovací ceremoniál. Krátce po 13. hodině se ho účastnil ambasador Jan Koller, který spolu s manažerem komunikace společnosti MOL Martinem Pavlíčkem "určoval" dvojice týmů, které proti sobě nastoupí v osmifinále domácího poháru. V této fázi již platí, že první vytažený má výhodu domácího prostředí.

Bohemka byla rukou Jana Kollera vytažena z osudí jako úplně první. Na Klokany čeká v případě postupu do osmifinále domácí derby s pražskou Spartou. Pokud by se utkání mělo odehrát v úředním termínu 1. listopadu, bude mít trenér Veselý se svou družinou opravdu těžký program. Poslední říjnová neděle bude totiž patřit prvoligovému Vršovickému derby v Ďolíčku, v dalším ligovém kole po MOL Cupu naopak jedou Zelenobílí na Letnou. Pražská "S" tak můžeme v soutěžním utkání potkat třikrát v řadě během pouhých šesti dnů.

Většina zápasů ve třetím kole se odehrála v závěru září. Z postupu do osmifinále se radovaly prvoligové týmy Hradec Králové, Jablonec, Liberec, Mladá Boleslav, Ostrava, Slavia a Sparta. Své zastoupení měla i druhá liga v podobě Dukly, Opavy a Vyškova. V osudí týmů byly také třetiligové Velvary. Některé kluby, včetně Bohemians, však teprve čeká jejich boj o postup ze třetího kola. V něm se příští týden Bohemka vydá do Kolína, jihočeské Dynamo přivítá doma Chrudim, prvoligový Zlín se vydá do Uničova, pražská Viktoria Žižkov přivítá Sigmu Olomouc a Viktoria Plzeň se představí na půdě divizních Mariánských Lázní.

Los osmifinále MOL Cupu:
SK Sparta Kolín/Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
FK Viktoria Žižkov/SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Mariánské Lázně/FC Viktoria Plzeň
TJ Slovan Velvary - SFC Opava
SK Dynamo České Budějovice/MFK Chrudim - FK Jablonec
FK Dukla Praha - MFK Vyškov
FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav
FC Hradec Králové - SK Slavia Praha
FC Baník Ostrava - SK Uničov/FC Zlín