V duelu se Zlínem gól nepadl

Klokani obranu Ševců nedokázali pokořit a do tabulky si připisují bod.

V duelu se Zlínem gól nepadl

Proti Zlínu sedo základní jedenáctky po květnovém zranění vrátil stoper Vondra, který nahradil v obranné trojce Křapku. Ke změně došlo v útočném trojúhelníku, kde Prekop s Matouškem nastoupili pod hrotovým forvardem Puškáčem. V úvodu zkusil střelecké štěstí Smrž, ale Rakovan si se střelou poradil. Zlínský brankář se činil i později, když vytáhl na roh nepříjemnou ránu Dostála. Po rohovém kopu vznikl před hostující brankou závar, po kterém míč vypadl před Matouška. Blonďatý rychlík pálil tvrdě, jenže blok těl ránu zablokoval. Po třiceti minutách hry chybělo Klokanům málo. Matoušek udržel míč a přihrál ho Puškáčovi. Útočník Bohemky pálil tvrdě levačkou, ovšem Rakovan skvěle konečky prstů vytáhl jedovatou ránu na roh. 

Po poločasové přestávce se míče před domácí střídačkou zmocnil Vukadinović a postupoval s ním do šestnáctky, kde se rozhodl pro tvrdou ránu. Tu ovšem Jedlička dobrým reflexem vyrazil. Následně vydoloval na útočné polovině Smrž, branku ale netrefil. Do samostatného úniku se záhy řítil Matoušek, bohužel ho výborně vychytal Rakovan. Dvacet minut před koncem pálil po přihrávce Matouška znovu Smrž, avšak ani jeho třetí střelecký pokus se do branky nevešel. Pět minut před koncem se ke střele zpoza šestnáctky dostal střídající Beran, přízemní pokus ovšem vyrazil Rakovan. 

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC ZLÍN 0:0 (0:0)
Ďolíček • sobota 07.10.2023 • 15:00 • 11. kolo F:L

Rozhodčí: Černý - Caletka, Dobrovolný
ŽK: Jedlička, Hybš, Prekop, Beran - Didiba, Simerský, Rakovan
Diváci: 5412

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Vondra, Hybš - Dostál (68. Beran), Jánoš (68. Hrubý), Smrž, Kovařík - Matoušek (76. Kozák), Prekop - Puškáč (76. Kadlec)
Trenér: Jaroslav Veselý

FC Zlín:
Rakovan - Reiter, Simerský, Kolář, Čelůstka (46. Cedidla) - Didiba (61. Bužek), Janetzký - Fantiš, Tkáč (90+3. Slončík), Bartošák (62. Dramé) - Vukadinović (90. Kovinić)
Trenér: Pavel Vrba