Souboj se Zlínem neměl vítěze

Bohemka doma měla šance, ale bohužel brankáře Rakovana nedokázala překonat.

Souboj se Zlínem neměl vítěze

Proti soupeři ze Zlína udělal trenér Veselý dvě změny v základní jedenáctce. Do obranné trojice se vrátil Vondra, pro kterého šlo o první start od úvodní minuty v rámci této sezony. Na pozici hrotového útočníka nastoupil Puškáč a pod sebou měl Matouška s Prekopem. V dresu soupeře naskočil na pravém kraji obranné řady Reiter, který v Ďolíčku před pár lety působil. Ještě před samotným výkopem došlo k slavnostnímu ceremoniálu, kdy zástupci klubu poblahopřáli k 75. narozeninám Václavu Hradeckému, bývalému trenérovi Bohemians. Po nástupu hráčů všichni přítomní uctili minutou ticha památku zesnulého Miroslava Pohuňka.

V úvodních minutách se prezentoval střelou z dvaceti metrů záložník Smrž. Jeho projektil letěl kousek nad zemí, nicméně brankář Rakovan si s ním poradil a ukryl míč v rukavicích. V ofenzivě se ozvali i hosté. Dlouhé autové vhazování Čelůstky spustilo skrumáž před Jedličkou. Útočné snažení hostů podpořil i stoper Simerský, k němuž míč vypadl po souboji na malém vápně. Kapitán Zlína pálil slabě a Jedlička si se střelou poradil. Brankář Klokanů rychle vyslal do úprku Matouška, jehož zastavil až na hranici pokutového území Didiba za cenu nedovoleného zákroku. K míči se postavili Dostál s Kovaříkem. První jmenovaný rovnou vypálil na branku, ale Rakovan střelu vyrazil na roh.

Bohemians - Zlín
Bohemians - Zlín
Z něj přiletěl míč před branku, kam odvážně vtrhl zlínský brankář a centr vyrazil. Nicméně míč přistál u Matouška, jenž ihned vystřelil, avšak Rakovan dokázal střelu zpacifikovat. V pozoru se musel držet i nadále, protože o chvilku později na Matouškovu nabídku sice nedosáhl Puškáč, ale balon přistál u levačky Smržovi. Záložník s číslem 42 na zádech pálil okamžitě uvnitř šestnáctky, na připraveného Rakovana si však nepřišel.

Když uplynulo prvních třicet minut, chytali se diváci v Ďolíčku za hlavy. Bohemians totiž byli blizoučko k vedoucí trefě. Po Jedličkově výkopu dokázal proti obránci udržet balon Matoušek a následně ho i předat Puškáčovi. Útočník Bohemians nic dlouho nevymýšlel a rovnou pálil. Jeho tvrdá bomba letěla pod břevno, jenže fantasticky ji konečky prstů Rakovan vytáhl na roh. V nastaveném čase prvního dějství pronikal s balonem aktivní Matoušek. Těsně před hranicí šestnáctky se dostal do kontaktu s Čelůstkou. Po tomto souboji se Klokani dožadovali odpískání pokutového kopu. Sudí Dalibor Černý byl jiného názoru a hra pokračovala dále. 

Po přestávce Fantiš za cenu bolesti uspěl v souboji s Hybšem, čehož využil Vukadinović. Srbský rychlík pádil s balonem do pokutového území. Prostor se mu poněkud zavřel, a tak pálil k bližší tyči. Jedlička se nenechal nachytat a tvrdý projektil dokázal vyrazit. Na druhé straně došlo k řadě soubojů uprostřed hřiště. Míč dokázal vydolovat Smrž a následně pálil. Střela ale proletěla kolem levé tyče do zámezí. 

Vzápětí měli Zelenobílí mnohem větší příležitost. Pod hlavní tribunou prosvištěl Matoušek kolem Koláře a mířil už sám na Rakovana. Rozhodl se střílet k pravé tyče přes střed branky, kam se rozhodl padnout i zlínský brankář, díky čemuž velkou šanci zlikvidoval. Do útočení se opět vrhla Bohemka. Na útočné polovině došlo k několika soubojům. Z toho posledního míč vydoloval nakonec Smrž. Záložník Zelenobílých vyslal vstříc brance přízemní střelu, ale ta letěla mimo tři tyče. Největší šanci zápasu měl samotný Matoušek. Pod hlavní tribunou ukázal záda stoperu Kolářovi, jemuž pláchl a řítil se do pokutového území. Při zakončení vystřelil proti vybíhajícímu Rakovanovi křížem k pravé tyči, kam si však i lehnul právě brankář Zlína a obří příležitost zlikvidoval.

Bohemians - Zlín
Bohemians - Zlín
Agilní Matoušek se podílel i na další útočné akci. S míčem postupoval za šestnáctkou, odkud ho předal doprava Smržovi. Středopolař ve službách Klokanů vyslal na branku svou další střelu, bohužel ani tentokrát nezamířil mezi tři tyče. Pět minut před koncem se zrodila poslední šance Bohemky. Po pravé straně vyvezl balon střídající Kadlec, jenž od tribuny C odcentroval před branku. Na hranici pokutového území číhal Beran, ke kterému se míč i odrazil. Šikovný záložník vypálil po zemi k levé tyči, jenže i v tomto momentu se vytáhl Rakovan vynikajícím zákrokem. V šestiminutovém nastavení už Klokani ohrozit branku soupeře nedokázali. Body se tak v Ďolíčku mezi oba týmy rozdělily.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Neviděli jsme moc pohledný zápas. Oba vstupy do poločasů jsme měli lepší a byli aktivnější. Zlín je v nějaké situaci, a tak hrál z hlubokého bloku do protiútoků. V zápase bylo hrozně moc ošetřování a zdržování. Měli jsme vstřelit dřív gól, což by utkání pomohlo. Situací na vstřelení gólu jsme měli víc. Nicméně si myslím, že tempu zápasu nepřispěli všichni aktéři. Kdybych se na zápas přišel podívat, nebyl bych s ním spokojený."