Jánoš: Takové zápasy musíme vyhrávat

Remízu se Zlínem zhodnotil záložník Adam Jánoš.

Jánoš: Takové zápasy musíme vyhrávat

Bezbrankovou remízu okomentoval Adam Jánoš. Střední záložník mluvil zejména o útočném snažení Bohemians. Prozradil i částečný plán Klokanů pro pokoření zlínské obrany.

Výsledek zápasu pro nás znamená jednoznačnou ztrátu. Souhlasíš?
Je to určitě málo. Neměli bychom se ale bavit o Zlínu, protože to všechno je o nás. Nejsme schopní jim dát gól. Samozřejmě nechci soupeřovu kvalitu nikterak snižovat. Šlo vidět, že hodně zdržovali a hra se v prvním poločase kouskovala. Nijak nám to nepřidalo a přibyly k tomu i zbytečné nedovolené zákroky z naší strany. Měli jsme své šance, ať už menší či větší. Třeba Honza Matoušek běžel sám na branku. Pokud by se nám povedlo nějakou šanci proměnit už v prvním poločase, hrálo by se nám jinak. Nicméně takové zápasy prostě musíme zvládat. Je to těžké, protože Zlín bránil ve velkém počtu. Přesto jsme si šance ke vstřelení branky vypracovali a měli tři body uhrát.

Šancí jsme si vypracovali méně, než tomu bývá jindy. Co za tím bylo?
Blbě se to po zápase hodnotí. Ale z mého pohledu jsme prvních dvacet minut hráli dobře a byli na míči. Po této časové pasáži jsme dohrávali jejich obránce při odkopech, což byly právě ty zbytečné fauly, o kterých jsem mluvil. Když se Zlín dostal na naší obrannou polovinu, nabídli jsme mu nějaké standardní situace. Kopali nám balony do šestnáctky. To byla v podstatě jejich jediná možnost, kdy mohli vstřelit branku. Hrozně se hra kouskovala, když se čekalo na rozehrávku. Dlouho to trvalo i Rakovanovi při výkopech od branky. První půle byla tolik rozkouskovaná, že se ani nehrálo. Prvních patnáct minut bylo dobrých. Drželi jsme míč a dostávali se do střeleckých pozic po hezkých akcích. Poukázal bych třeba na situaci, kdy Maty (Honza Matoušek - pozn. red.) dával míč Davidu Puškáčovi na střelu. Poté jsme ale zvýšili agresivitu a stěžovali si i na posuzování faulů. Zlínští hráči hodně padali a rozhodčí jim to pískal. První dějství ztratilo úplně tempo. Kdybychom byli obezřetnější, možná bychom to zlomili.

Bohemians - Zlín 0:0 (0:0)
Bohemians - Zlín 0:0 (0:0)
Zlín utrpěl několik tvrdých porážek. Na čem jsme je chtěli nachytat?
Nebylo to úplně o tom, že bychom je při něčem chtěli přichytit. Věděli jsme, že pokud se dostanou nahoře do centrovaných míčů, tak jsou naopak otevření vzadu. Hráli tam v podstatě jeden na jednoho. My měli nahoře Honzu Matouška a byli si vědomi, že pokud mu dáme dobrý míč do sprintu, mohli bychom je ztrestat. Didiba mohl při svém faulu možná vidět i červenou. Martin Jedlička dával Matymu hodně dobré balony a před brankou vzniklo také několik závarů. Bohužel nám recept nevyšel. Měli jsme být více dravější a využít nějakou situaci. Z celkového pohledu si myslím, že to od nás bylo málo. 

Cítil jsi ve druhé půli s plynoucím časem, že je na nás výraznější tlak?
Bylo nám jasné, že utkání bude složité. Kdybychom dali dřív gól, Zlín by se otevřel a hrál by se zdaleka jiný fotbal. Ale bránili v devíti lidech. I pro sebelepší klub je těžké se do takových soupeřů, co houževnatě ve velkém počtu brání, dostávat. Pochopitelně je to ale také o kvalitě.