Béčko padlo v derby se Slavií

Bitvu dvou rivalů rozhodla jediná trefa po rohovém kopu.

Béčko padlo v derby se Slavií

Na druhou říjnovou neděli vyrazil B tým do Horní Počernic, kde ho čekalo pražské derby. V něm se utkal se svým rivalem ze Slavie, jejíž rezerva v minulé sezoně sestoupila z druhé ligy. V její základní jedenáctce nastoupili i dva bývalá Klokani. V obraně Michal Švec a na hrotu útoku Milan Škoda. Branku Klokanů hájil Soukup. Uprostřed obranné trojky naskočil na netradiční pozici Koutský, který střežil právě vytáhlého útočníka. 

Chvilku po zahajovacím hvizdu pálil nebezpečně Farkaš, ovšem domácí obrana střelu srazila. Na druhé straně Sy prchl s míčem podél postranní čáry a naservíroval ho Škodovi. Zkušený útočník střílel po zemi, ale Soukup skvěle pravou nohou střelu zneškodnil. Zelenobílí zahrozili Pomahačem, jenž si srovnal balon za šestnáctkou do střelecké pozice. Přízemní rána však proletěla kolem levé tyče do zámezí. Do vedení šla Slavia, když centr od rohového praporku propadl na zadní tyč k Toulovi, jenž dopravil balon do odkryté branky. Pěknou souhru předvedli Zelenobílí později. Pomahač přihrál Lehovcovi, jenž přiťukl za šestnáctku Bartkovi. Zkušený univerzál vypálil tvrdě, ale vysoko nad branku. V závěru prvního dějství ještě Bartkův centr vracel před branku Müller, jenže před dobíhajícími hráči Bohemky odklidili domácí obránci balon do zámezí. Zelenobílí z tlaku gól nevytěžili, a tak po první půli vedla těsně Slavia.

Do druhého poločasu nastoupil v domácím dresu i Adam Pudil, který se postaral o nebezpečnou akci. Na pravé straně si zasekl balon na levou nohu a střílel k bližší tyči, střela ale rozvlnila síť pouze z boční strany. V podání Zelenobílých pálil zpoza pokutového území kapitán Farkaš, ovšem obránce Slavie do střely stihl vložit nohu a  míč o kousek minul pravou tyč. Svěřenci kouče Slezáka cítili šanci na srovnání. Do šestnáctky se protáhl s míčem Pomahač a prudkou přihrávkou pod sebe hledal spoluhráče, bohužel přihrávka proletěla před brankou bez zásahu hráče Bohemians. Dopředu se dostávala rovněž Slavia, ovšem obrana Bohemky si naději vzít nenechala. V závěru byla také blízko k vytouženému gólu. Za šestnáctkou byl faulován Bělaška a k exekuci přímého kopu se postavil Pomahač. Hnědovlasý záložník se rozhodl volit razanci, jenže jeho dělovka se mezi tři tyče nevešla. V derby se Slavií tedy Klokani padli nejtěsnějším rozdílem.

SK SLAVIA PRAHA B - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 1:0 (1:0)
Praha, Horní Počernice • neděle 08.10.2023 • 10:15 • 10. kolo ČFL, skupina A

Branky: 17. Toula
Rozhodčí: Toucha - Matyš, Kotalík
ŽK: Toula, Hunal - Soukup, Farkaš, Lehovec
Diváci: 245

SK Slavia Praha B:
Sirotník - Zachoval, Hunal, Švec, Trédl - Hájek, Kopáček (78. Voriazidis), Planka - Sy (46. Pudil A.), Škoda, Toula (89. Koffi)
Trenér: David Střihavka

Bohemians Praha 1905 B:
Soukup - Damašek, Koutský, Petrouš (86. Pluhař) - Lehovec, Farkaš, Skořepa (74. Doležal), Těšínský (59. Nekvasil) - Pomahač, Bartek - Müller (59. Bělaška)
Trenér: Dalibor Slezák