Bohemka ve středu zamíří do Kolína

Klokani se ve třetím kole utkají se soupeřem z České fotbalové ligy.

Bohemka ve středu zamíří do Kolína

V těchto dnech si ve fotbalovém světě berou hlavní slovo opět národní mužstva. Nastala totiž reprezentační přestávka, během které se jednotlivé týmy pustí do dalších bojů. Klokany pro tyto dny opustil Adam Kadlec, jenž byl nominován do výběru U20. Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého vyplní přestávku mezi 11. a 12. ligovým kolem pohárovým zápasem. K němu pocestují do Kolína, kde se utkají s domácím třetiligovým týmem.

Pro Kolín jde letos o druhou sezonu ve třetí lize. V té minulé obsadil skvělé čtvrté místo a disponoval čtvrtým nejlepším útokem v celé soutěži (53 branek). Na umístění měl lví podíl také útočník Jiří Sodoma, který nasázel 23 branek. Předčil tak i kanonýra našeho B týmu Vladimíra Zemana. Ten zakončil sezonu ve druhé skupině třetí ligy s vizitkou 22 nastřílených gólů. Ani jeden už v této soutěži nepůsobí. Křídelník Klokanů v probíhajícím ročníku hostuje v Táborsku a osmadvacetiletý střelec působí v kádru Žižkova. 

Bohemians - Zlín 0:0 (0:0)
Bohemians - Zlín 0:0 (0:0)
Jeho ztráta se na týmu projevila. V deseti kolech nasbíral Kolín třináct bodů a vstřelil šestnáct branek. Nejlepším střelcem týmu je momentálně Dominik Veselý s šesti brankami. O tři góly méně má na svém kontě Pavel Čapek. V kádru dále nalezneme sedmadvacetiletého Davida Bredu, který působil v prvoligovém Jablonci, později si druhou ligu vyzkoušel v dresu Chrudimi, Dukly a Varnsdorfu. Z řad bývalých hráčů Bohemians působí v Kolíně záložník Jakub Trýzna. V úvodu soutěže proběhla u Kolína i výměna trenéra. Petra Pavlíka nahradil Vasil Boev. V prvním kole poháru Kolín přetlačil divizní RMSK Cidlina Nový Bydžov (1:0). Následně si doma poradil se svým konkurentem ze třetí ligy, FK Chlumec nad Cidlinou (3:1).

Utkání třetího kola. MOL Cupu se hraje na kolínském stadionu v ulici Brankovická ve středu od 15:30. Pro fanoušky Bohemians byl domácím klubem určen sektor za střídačkami, který se nachází vpravo od hlavního vstupu z ulice Brankovická. Vstupenky budou v prodeji na místě. V místní restauraci a stáncích s občerstvením nebude možné zaplatit platební kartou. Fanoušků proto doporučujeme mít s sebou dostatečnou částku v hotovosti.