Klokani s přehledem postoupili do osmifinále

Na vysoké výhře se hattricky podíleli Kozák s Mužíkem a jeden gól vstřelil Hrubý.

Klokani s přehledem postoupili do osmifinále

V pohárovém utkání hájil prostor mezi třemi tyčemi brankář Reichl. S kapitánskou páskou na ruce přivedl Klokany na hrací plochu Jindřišek, po jehož boku byl Hrubý. Útočná trojka tentokrát nastoupila se záložníkem Beranem, jenž byl pod útočníky Kozákem a Mužíkem.

Už po pár minutách se mohli Zelenobílí radovat. Kozák využil chyby v domácí defenzivě, když dokázal před brankářem Tůmou vypíchnout míč. Poté už neměl těžký úkol a střelou do odkryté branky poslal Bohemku do vedení. 

Navýšit ho záhy mohl Mužík. Tomu přihrál Hrubý a útočník Klokanů se následně probíjel v šestnáctce s balonem do střelecké pozice, ale přízemní střela letěla o kousek vedle pravé tyče. Další velkou šanci si vytvořili Klokani vzápětí. Mužík přepustil míč na levé straně Hrubému, čímž zrušil ofsajd a pelášil do pokutového území. Právě Hrubý servíroval míč na zadní tyč, kam si naběhl Dostál. Zkušenému obránci výborně zmenšil úhel gólman Tůma, který střelu zblízka dokázal zlikvidovat. Domácí přežili i následný závar před vlastní brankou.

Kolín - Bohemians
Kolín - Bohemians
V ofenzivě zahrozil také Kolín. Po ubráněném autovém vhazování vrátil Vondráček míč před branku Klokanů, kde se k hlavičce protlačil Neuberg, ovšem jeho zakončení bylo nedůrazné, a tak mohl Reichl zůstat v klidu. Větší šanci měli domácí vzápětí. Uvnitř šestnáctky se k balonu prodral Čapek, jenž si ho srovnal na střelu a naštěstí pro Klokany pálil těsně vedle pravé tyče. S odpovědí přispěchali Pražané. Útok táhl Jindřišek a roztáhl hru doleva na Kovaříka. Centr zkušeného univerzála proletěl před brankou a míče se na hranici pokutového území zmocnil Dostál. Pravonohý zadák s odhodlal k ráně, avšak ta proletěla nad břevnem. 

Poté už vedení Klokanů bylo dvoubrankové. Hrubý měl míč v moci na pravé straně a skvělým pasem našel milimetrově Kozáka. Mladý útočník si balon dobře zpracoval před sebe a střelou podél gólmana Tůmy k levé tyči navýšil náskok.

Kolín zvládl zanedlouho snížit. Nejdřív centroval před branku Šnajdr, ovšem hlavičku kapitána Vondráčka skvěle Reichl vytěsnil na rohový kop. Z něj už se svěřenci kouče Boeva prosadili. Centr od rohového praporku si vyhledal stoper Neuberg a hlavou rozvlnil síť. 

Záhy mohl na ukazateli skóre svíti srovnaný stav. Veselý si udělal prostor na zakončení ve velkém vápně, jenže skvělý Reichl míč ukryl nadvakrát v rukavicích. První dějství tak skončilo za těsného vedení Pražanů.

Po pauze nadělal brankáři Tůmovi trable centr Kovaříka, avšak nakonec tuto situaci domácí přečkali bez úhony na zdraví. To už neplatilo o pár minut později. Kozák udržel míč na polovině hrací plochy a dostal ho na spoluhráče. Pak Dostál pěkným obloučkem za defenzivní linii vysunul do úniku Mužíka, jenž tuto pobídku neodmítl a postupoval na brankáře. Ten se při výběhu zarazil a začal couvat, čehož si Mužík všiml a dloubáčkem přes něj vrátil Zelenobílým dvoubrankové vedení.

Pražané s útočením nepřestávali. Vzápětí totiž Dostál odcentroval z pravé strany před branku. Hrubý si vyskočil a hlavičkoval, ale míč poslal nad branku. Nemuselo ho to příliš mrzet, protože záhy už se zapsal mezi střelce. Beran měl míč ve svém držení u postranní čáry, odkud precizní přihrávkou přesunul míč k Hrubému, který ho bez problémů uklidil do sítě.

Kolín - Bohemians
Kolín - Bohemians
Po hodině hry Vondra pěkným psem vysunul do dalšího úprku Kozáka. Autor dvou branek postupoval do šestnáctky, kde naservíroval míč Mužíkovi. Útočník Klokanů však ve skluzu zakončil o malý kousek vedle pravé tyčky. Stejně jako předtím Hrubý, tak i Mužík si neproměněnou šanci vynahradil. Beran mu totiž přistrčil balon do šestnáctky. Mužík si ho připravil na pravačku, aby pěknou střelou o pravou tyč zapsal pátou branku Bohemians.

V závěrečné desetiminutovce zkompletoval Kozák hattrick. Do šestnáctky vstoupil s balonem aktivní Mužík, ovšem domácí stoper ho fauloval. Sudí Kvítek neváhal a okamžitě nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal Kozák, který ho bezpečně proměnil a vsítil svůj třetí gól v zápase. 

Zahanbit se nenechal ani Mužík. Jen o tři minuty později se on přihlásil v pokutovém území o slovo a svou třetí trefou v zápase se přihlásil o příspěvek za hattrick. 

Bohemka tak utkání třetího kola MOL Cupu naprosto jednoznačně ovládla a postoupila do osmifinále. V něm ji čeká domácí duel se Spartou.