Béčko doma prohrálo nejtěsnějším rozdílem

Na jedinou branku soupeře bohužel nedokázali Klokani odpovědět.

Béčko doma prohrálo nejtěsnějším rozdílem

O reprezentační přestávku se B tým Klokanů doma postavil Hostouni, která doposud nepoznala hořkost porážky. Klokany pro zápas posílil brankář Soukup a záložník Jindřišek. V kádru soupeře se objevil exligový Jiří Januška, ale také hráči s minulostí v Bohemians. Jmenovitě šlo o obránce Charváta a Oskara Fotra. 

V úvodu začali lépe Klokani. Rychlý protiútok táhl Lehovec, bohužel Bělaškovi nepřihrál ideálně. Šance přišla i po rohovém kopu, kdy si seběhl Marhoul a nabil pod sebe Kadlecovi, jehož rána byla sražena. Blízko ke gólu byli Bohemians i vzápětí. Lehovec centroval netradičně levou nohou na zadní tyč. Tam se dostal k zakončení Bartek, jenže hlavičku vytáhl skvěle brankář hostů u své pravé tyče. V ofenzivě se ozvali také hosté. Ze strany postupoval sám Mládek, ale Soukup ho skvěle vychytal. Gólman Bohemky se vyznamenal i proto Etemikemu, když vyrazil na roh tvrdou ránu. Na druhé straně si Farkašovu skrytou přihrávku zpracoval na střelu Marhoul, ale pěkný projektil vytěsnil výborně Pančev. Vedoucí branky se dočkali hosté. Zadní tyč po centru ze strany předpisově zavřel Fotr, který procpal míč do sítě. Když poté Pomahačova přízemní rána zpoza šestnáctky proletěla kolem levé tyče, šlo se do kabin za těsného vedení hostů.

Po poločasové přestávce vrhli Klokani síly do útočení. Hned po několika vteřinách střídající Doležal v šestnáctce přihrál Pomahačovi, jehož střelu ale obránce srazil na roh. K exekuci přímého kopu poblíž rohu šestnáctky se postavil Kadlec, ovšem bohužel pálil nad branku. Chvilku po něm vtrhl s míčem do šestnáctky Lehovec, jenže ani on svůj pokus nenamířil mezi tři tyče. Na hrací plochu se po hodině hry dostal i Nekvasil. Blonďatý záložník byl na hřišti jen krátce a už měl na noze srovnání. Farkašův pas skelpl Doležal právě Nekvasilovi, jehož tváří v tvář však skvělým semaforem vychytal brankář Pančev. V nastaveném čase ještě Nekvasilův centr vracel z velkého úhlu pod sebe Farkaš. Strážce hostující branky nebezpečí jistým zákrokem uhasil. Poslední šanci zajistit Klokanům bod měl Nekvasil, k němuž se balon odrazil po závaru. Střelu záložníka Bohemians zvládli obránci ztlumit a Pančev poté balon skryl v rukavicích. Bohemka tak podlehla svému soupeři o jediný gól.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - SOKOL HOSTOUŇ 0:1 (0:1)
Praha, Uhříněves • sobota 14.10.2023 • 10:15 • 11. kolo ČFL, skupina A

Branky: 33. Fotr A.
Rozhodčí: Duda - Langmajer, Šlajs
ŽK: Farkaš - Fotr, Januška, Pančev
Diváci: 125

Bohemians Praha 1905 B:
Soukup - Damašek (85. Müller), Koutský (31. Petrouš), Kadlec - Damašek, Farkaš, Jindřišek (61. Skořepa), Bartek - Bělaška (61. Nekvasil) - Pomahač, Marhoul (46. Doležal)
Trenér: Dalibor Slezák

Sokol Hostouň:
Pančev - Novák, Kosík, Charvát - Zahranychnyy (71. Fotr O.), Hucek (87. Bízek), Křenek, De Siqueira (71. Klimenda), Mládek - Fotr A. (61. Januška), Etemike
Trenér: Dominik Rodinger