Klokani se v neděli vydají do Jablonce

Po reprezentační přestávce čeká Bohemku souboj na severu Čech.

Klokani se v neděli vydají do Jablonce

Reprezentační přestávka je minulostí a všichni přímí aktéři se už vrátili zpátky do svých klubů, aby se chystali na nejbližší ligový program. Profesionální soutěže se o víkendu opět rozběhnou. V rámci FORTUNA:LIGY půjde již o dvanáctou kapitolu letošního ročníku. V neděli večer její poslední příběh napíší právě Klokani, kteří se v televizním utkání představí na půdě Jablonce.

Souboj dvou zelenobílých týmů bude hostit jablonecká Střelnice v neděli od 18 hodin. Jako hlavní sudí byl delegován Jan Všetečka. Asistovat mu poté budou Lucie Ratajová s Michalem Novákem. V přímém přenosu utkání odvysílá stanice O2 TV Sport. Všechny informace k výjezdu fanoušků naleznete v sekci VÝJEZDOVÉ INFO.

FK JABLONEC

Severočeši na minulý ročník nevzpomínají v dobrém, protože po vleklých problémech skončili ve Skupině o záchranu. Přímý boj o udržení se jich nakonec netýkal, když obsadili konečnou jedenáctou příčku tabulky. V letní přestávce došlo na jablonecké Střelnici k velkému množství změn. Týkaly se nejen hráčského kádru, ovšem i trenérského křesla. Po jedné sezoně v klubu skončil David Horejš a novým koučem se stal Radoslav Látal. Letní příprava relativně Severočechům výsledkově vyšla. V pěti zápasech Severočeši čtyřikrát zvítězili a jednou remizovali. Porazit zvládli Látalovi svěřenci týmy jako KS Karkonosze Jelenia Góra, WSG Tirol, FC Wacker Innsbruck a Zagłebie Lubin.

Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
V lize však nastal absolutně jiný scénář. Ve třech úvodních zápasech získal Jablonec dva body za bezbrankové remízy v Pardubicích a Teplicích. Domácí premiéru Severočechů si poté jednoznačně podmanila Sparta pěti góly v prvním poločase (5:1). V domácím prostředí Severočeši obrali Slavii (1:1), ale dále počítali ztráty. Z Karviné se vrátili s bodem (1:1), v Českých Budějovicích a Hradci nebodovali už vůbec (1:2 a 0:1). Prvního vítězství v sezoně dosáhl Jablonec až v závěru září, kdy dokázal doma na Střelnici porazit Slovácko (2:0). Před reprezentační přestávkou ještě Severočeši padli v Plzni (2:3).

Z KABINY SOUPEŘE

Jablonec se na domácí klání chystá po porážce na půdě Viktorie Plzeň. Předtím však svěřenci kouče Látala porazili v domácím prostředí Slovácko. Na svůj premiérový tříbodový úspěch budou chtít navázat proti Klokanům, jak už poznamenal hlavní trenér Radoslav Látal: „Hrajeme v domácím prostředí a měli bychom navázat na domácí utkání proti Slovácku. Naše povinnost je získat tři body, ale samozřejmě víme, že Bohemka nedá svou kůži lacino. Jednak je to kvalitní tým a my budeme potřebovat předvést takový výkon, abychom udělali tři body a utkání zvládli. Někteří kluci se nám uzdravili a samozřejmě víme, že nám bude chybět Hurtado kvůli čtyřem žlutým kartám. To je pro nás oslabení, ale věřím, že kluci, co se uzdravili, nám ho pomůžou nahradit."

POHLED NA SOUPEŘE

Jablonec má na kontě deset vstřelených branek. Těch dvou z vítězného duelu se Slováckem dosáhl vcelku podobně, a to po souhře na pravé straně hřiště. V prvním případě Tchanturishvili přesně našel odskočeného Chramostu. Pak Štěpánek pěkným centrem oslovil Krulicha, který vstřelil svůj první ligový gól. Třikrát skóroval Jablonec i ze standardní situace. Úspěšným exekutorem penalty v Karviné byl Kratochvíl. Tentýž hráč skóroval také z rozehraného rohu na hřišti Českých Budějovic. Proti Liberci poté zajistil Jablonci bod obránce Tekijaški, který se zapsal mezi střelce po rohovém kopu Polidara.

V jedenácti zápasech inkasoval Jablonec už sedmnáct branek. Problémy mají Severočeši zejména při dlouhých míčích, jimiž je kvůli nedůrazu soupeři několikrát ztrestali.  V nejednom případě měli střelci dostatek prostoru na skórování. Třikrát inkasoval Jablonec z penalt a dvakrát v duelu se Spartou z rohového kopu. Proti Jablonci však padaly i výstavní góly, když mladoboleslavský Kostka s plzeňským Mosquerou předvedli naprosto fantastické trefy. 





ZMĚNY V KÁDRU

Odchody:
Jakub Surovčík (brankář) - přestup do AC Sparta Praha
David Heidenreich (obránce) - návrat z hostování do AC Atalanta (Itálie)
Jan Král (obránce) - návrat z hostování do KAS Eupen (Belgie)
Jan Krob (obránce) - konec kariéry
Michal Surzyn (obránce) - přestup do FK Pardubice
Tomáš Malínský (záložník) - konec smlouvy
Vojtěch Patrák (záložník) - návrat z hostování do AC Sparta Praha
Jakub Považanec (záložník) - přestup do Dukla Banská Bystrica
Pavel Šulc (záložník) - návrat z hostování do FC Viktoria Plzeň
Václav Sejk (útočník) -  návrat z hostování do AC Sparta Praha

Příchody:
Hurtado (obránce) - přestup z MFK Skalica
Nemanja Tekijaški (obránce) - volný hráč (naposledy Nieciecza - Polsko)
Alexis Alégué (záložník) - přestup z MFK Vyškov
Dominik Pleštil (záložník) - návrat z hostování v FK Teplice
Vakhtang Tchanturishvili (záložník) - volný hráč (naposledy FC TRINITY Zlín)
Václav Drchal (útočník) - přestup z AC Sparta Praha
Patrik Schön (útočník) - volný hráč (naposledy FK Varnsdorf)

BOHEMIANS PRAHA 1905


Klokani na poslední utkání na Střelnici vzpomínají rádi. V úvodním kole minulého ligového ročníku totiž ze Střelnice odjížděli s jasným vítězstvím (3:0). V neděli večer na něj budou chtít navázat, neboť venku třikrát v řadě nebodovali. Mezi oběma týmy je nyní šestibodový rozdíl. 

Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
O soupeři přidal pár slov asistent trenéra Ivan Hašek: „Jablonec se snažil pro letošní ročník hodně posílit svůj tým. Vzhledem k tomu, jaký kádr seskládali, určitě čekali lepší umístění. Mají silné hráče směrem dopředu, kteří dokážou jít rychle nahoru, přejít individuálně jeden na jednoho a tlačit se do zakončení. Za to vzadu na ně někdy stačí jen nakopnutý míč, abyste je dokázali překonat a vytvořit si šanci."

Klokani během reprezentační přestávky vyléčili několik šrámů: „Pro hráče je vždycky dobře, když si můžou trochu odpočinout a doléčit drobné šrámy. Někteří kluci, co byli delší dobu zranění, se nám pomalu vrací do tréninkového procesu. To je rozhodně dobře, protože zase budeme mít k dispozici více hráčů."