B tým si z Admiry odvezl bod

Klokani udrželi čisté konto a ukončili sérii porážek.

B tým si z Admiry odvezl bod

Předposlední říjnová neděle přinesla v rámci ČFL i pražské derby. Rezerva Bohemians se vydala na horkou půdu Admiry v Kobylisích, kde ji čekal další boj o potřebné body. 

V úvodu se do dobré pozice dostal Doležal, když se ocitl s míčem na noze za hranicí pokutového území. Místo střely však volil průnik a ohrozit branku nedokázal. První nebezpečné zakončení si připsal domácí Horák, který měl prostor za šestnáctkou. Pálil tvrdě k levé tyči, ale Soukup výborně střelu vyrazil. Na druhé straně Doležal centroval na Těšínského, jehož první střela byla zablokována a z dorážky následně Těšínský branku přestřelil. V závěru první půle se ještě ke střele odhodlal Čácha, ovšem s přízemním pokusem si poradil Soukup. Záhy Skořepa krásným pasem vybídl ke sprintu Lehovce. Rychlý bek tuto pobídku přijal a vydal se dopředu. Před brankou pak přihrávkou pod sebe hledal Pomahače, kterému chyběl jen malý kousek, aby na míč dosáhl.

Druhý poločas začal ránou Horáka, která ale neznamenala pro branku Bohemky nebezpečí. Střelou ze středni vzdálenosti se prezentoval i Čácha. Konečky prstů jí vytáhl Soukup na roh. Bohemka zahrozila centrem Farkaše. Našel si ho Lehovec a hlavou mířil k pravé tyči, ovšem jeho zakončení na pravou tyč vytáhl brankář Keller. Později vedl ještě rychlý protiútok Těšínský. Vyřešil ho přihrávkou na rozběhnutého Müllera, ale Keller rychle vyběhl a míč stihl odkopnout, než se útočník Bohemky stačil zorientovat. Klokani si tak z Admiry odvezli bod za bezbrankovou remízu.

FK ADMIRA PRAHA - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 0:0 (0:0)
Praha, Kobylisy • neděle 22.10.2023 • 10:15 • 12. kolo ČFL, skupina A

Rozhodčí: Šmat - Melničuk V., Melničuk M.
ŽK: Horák, Peřina (trenér) - Pomahač, Lehovec
Diváci: 250

FK Admira Praha:
Keller - Herc, Čížek, Venc, Fric - Zahálka, Horák - Jandovský (63. Záruba), Čácha, Koutecký (46. Lauko) - Šiler (88. Kunc)
Trenér: František Peřina

Bohemians Praha 1905 B:
Soukup - Janovský, Koutský, Kadlec M. (46. Marhoul) - Lehovec, Farkaš, Skořepa (60. Bělaška), Těšínský - Nekvasil, Doležal (60. Pluhař) - Pomahač (60. Müller)
Trenér: Dalibor Slezák