Bohemka vyhrála v Jablonci

Tři body ze severu Čech zařídila povedená akce zakončená střelcem Prekopem.

Bohemka vyhrála v Jablonci

Na půdě Jablonce v základní jedenáctce figurovali záložník Beran a útočník Kozák. Samotný úvod nabídla zajímavé momenty. V první minutě Tchanturishvili jen těsně nedosáhl na přihrávku Krulicha. Záhy nebezpečně pálil Chramosta, ale skvělým zákrokem vyrazil střelu Jedlička. Šanci měla i Bohemky, když Kovaříkův centr skončil u Hůlky. Kudrnatý stoper si přehodil míč na levačku, jenže do jeho střely vložil na poslední chvíli nohu Polidar a zablokoval ji. Poté se znovu ukázal Chramosta, jehož našel centrem Houska. Domácí kanonýr hlavičkoval k pravé tyči, ovšem brankář Klokanů dobře zasáhl. Po dvaceti minutách hry se radovala Bohemka z vedoucí trefy. Beran výborně pronikl středem hřiště a rozehrál doleva na Kozáka. Útočník Klokanů přihrál pod sebe přesně Prekopovi, který zblízka procpal balon do sítě. V nastaveném čase ještě Štěpánkův centr usměrnil do sítě Kratochvíl, ale tato branka pro ofsajd nakonec neplatila.

Po poločasové přestávce se na výraznější šanci čekalo necelých deset minut. Byl v ní domácí Pleštil, jenž se uvolnil v šestnáctce, ovšem dělovku z úhlu skvěle vyrazil hbitý Jedlička. Druhá půle se nesla ve znamení převahy Jablonce, jíž zvládali Bhemians odolávat. Do střelecké pozice se dostal až deset minut před koncem Polidar, ovšem mrštný brankář Klokanů balon lapil. V závěru čaroval právě strážce branky Klokanů. Nejdřív fantasticky zneškodnil zakončení Polidara. Po následném rohu zlikvidoval také ránu Housky. 

FK JABLONEC - BOHEMIANS PRAHA 1905 0:1 (0:1)
Střelnice • neděle 22.10.2023 • 18:00 • 12. kolo F:L

Branky: 25. Prekop (Kozák)
Rozhodčí: Všetečka - Ratajová, Novák
ŽK: Krulich, Kratochvíl - Prekop, Křapka, Hybš, Vondra
Diváci: 2 613

FK Jablonec:
Hanuš - Štěpánek, Martinec, Tekijaški - Pleštil (64. Alegue), Houska, Kratochvíl, Polidar - Chramosta (64. Jovović) - Tchanturishvili, Krulich (72. Ikaunieks)
Trenér: Radoslav Látal

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Hůlka, Vondra, Hybš - Dostál (57 Köstl), Jánoš (81. Jindřišek), Smrž, Kovařík (66. Křapka) - Beran - Kozák (66. Matoušek), Prekop (57. Puškáč)
Trenér: Jaroslav Veselý