Klokani zvládli boj na Střelnici vítězně

Z Jablonce se Bohemians vrací se třemi body i čistým štítem.

Klokani zvládli boj na Střelnici vítězně

Do základní sestavy proti Jablonci nasadil kouč Veselý záložníka Berana, a to pod útočníky Prekopa s Kozákem. Hned v úvodní minutě se dopředu řítili domácí. Krulich hledal na malém vápně nabíhajícího Tchanturishviliho, ale ten naštěstí na míč nedosáhl. Nebezpečnější byl o pár minut později Chramosta. Tomu sklepl míč Krulich a bývalý hráč Klokanů si to namířil kupředu. Za šestnáctkou se rozhodl vystřelit, ale pěknou ránu skvěle zlikvidoval Jedlička v brance Bohemians.

Vzápětí na opačné straně zahrozila právě Bohemka. Centr Kovaříka z levé strany po teči propadl k Hůlkovi, jenž podpořil ofenzivu. V šestnáctce si srovnal míč na levačku, ovšem střelu zvládl v poslední možné chvíli srazit na roh Polidar. Znovu na sebe však upozornili domácí. Houska dostal míč a centroval před branku na Chramostu. Bývalý forvard Bohemians hlavičkoval k pravé tyči, kde jistým zákrokem zasáhl brankář Klokanů.

Jablonec - Bohemians
Jablonec - Bohemians
Z utkání uplynulo něco přes dvacet minut, když padla první branka. Beran uprostřed hřiště zvládl souboj, vymanil se z napadání protihráčů a dostal Klokany do útočné třetiny hřiště. Míč posunul doleva nabíhajícímu Kozákovi. Útočník Pražanů přihrávkou po zemi oslovil osamoceného Prekopa před brankou, který nepohrdl a střelou podél Hanuše poslal Bohemians do vedení.

Jablonec se pokoušel dostat se do příležitosti, ale defenziva Klokanů si své povinnosti bedlivě plnila. Vzruch přinesla až střela Tchaturishviliho, jemuž vypadl míč proti noze po souboji. Nepříjemný projektil však ukryl v náruči Jedlička. Na konci nastaveného času měl prostor na centr Štěpánek a nebál se ho využít. Jeho nabídku si na přední tyči vyhledal Kratochvíl a usměrnil střelou k levé tyči míč do sítě. Nacházel se ovšem v ofsajdu, a tak další inkasovaný gól v závěru poločasu naštěstí nepřišel.

Po přestávce pelášil do protiútoku Kozák. Bohužel nezvládl finální přihrávku na Prekopa, a tak Jablonec tuto situaci přežil. Naopak zahrozili svěřenci kouče Látala. Uvnitř pokutového území se uvolnil Pleštil, načež z velkého úhlu pálil tvrdě. Proti byl brankář Jedlička, který po rychlém vyběhnutí skvěle ránu vyrazil na roh. Jablonec měl ve druhém poločase převahu ve hře a zatlačil Pražany na jejich obrannou polovinu. Do klidného zakončení se ovšem domácí nedostávali. Povedlo se to až Polidarovi, a to deset minut před koncem. Levonohý obránce střílel zpoza šestnáctky po souhře křížem, nicméně i tentokrát byl Jedlička rychle na zemi a balon ukryl v rukavicích.

Jablonec - Bohemians
Jablonec - Bohemians
Závěrečné minuty ještě přinesly pořádné drama. Jablonec měl k dispozici po Křapkově faulu přímý kop zpoza pokutového území. Tchanturishvili zkouše střílet po Jedličkově pravé ruce, ale trefil bránícího Jindřiška. Následný roh přinesl závar. Centr Alegueho od rohového praporku byl ztečován na zadní tyč k Polidarovi, jehož fantasticky vychytal Jedlička, jenž spolu se svými spoluhráč přežil i dorážku Tekijaškiho. Následoval ale další roh. Jablonec ho rychle rozehrál, i díky tomu mohl zpoza pokutového území pálit Houska. Ránu jabloneckého záložníka u své pravé tyče vyrazil Jedlička. Bezprostřední dorážku Kratochvíla dokázal strážce branky Pražanů zneškodnit, stejně jako pokus Štěpánka. 

V šestiminutovém nastavení těsný náskok dokázali Klokani uhájit a tlaku Jablonce odolali až do závěrečného hvizdu. Z Jablonce si podruhé v řadě odváží plný bodový zisk i čisté konto.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „První poločas nabídl vyrovnaný děj. Kromě úvodu a konce jsme v určitých pasážích byli i lepší a vytvářeli si i zajímavé situace. Gól jsme vstřelili po pěkné akci. Konec první půle jsme na druhou stranu přežili. Zvlášť ten mě hodně nadzvedl. a nelíbilo se mi to. Druhý poločas byli domácí jasně lepší. My měli ovšem dva super protiútoky. Kozák s Prekopem mohli odmítnout celé drama, stačilo jen přesně nahrát a dát míč do prázdné branky. Domácí zjednodušili hru a dali nahoru stopera Martince. Čelili jsme velkému tlaku a smekám klobouk před hráči, co ubránili. Tři body máme se štěstím, které po nějaké době zase stálo při nás."