Beran: Gól jsme vstřelili po hezké akci

Výhru v Jablonci zhodnotil záložník Michal Beran.

Beran: Gól jsme vstřelili po hezké akci

Vítězný duel na půdě Jablonce okomentoval Michal Beran, který sehrál při gólové akci významnou roli. Šikovný záložník hovořil i o svých úkolech a průběhu druhého poločasu.

Získali jsme v Jablonci tři body. Jak hodnotíš zápas?
Vítězství má pro nás opravdu velkou cenu a je moc důležité. Naposledy jsme ztratili body doma se Zlínem, takže v Jablonci jsme potřebovali uspět. Navíc teď máme před sebou těžké zápasy s předními českými kluby. Tři body jsou pro nás opravdu hrozně moc důležité. V prvním poločase jsme si za výhrou šli od začátku. Po přestávce už to bylo těžké. Docházely nám postupně síly, ale dokázali jsme ten těsný náskok uhájit a dovést zápas do tříbodového konce. 

Severočeši začali zostra a měli na začátku několik situací...
Čekal jsem, že začátek může mít takové tempo. Hrálo se večer a hřiště bylo rychlé. Jablonec do zápasu vlétl a my se museli chvilku aklimatizovat. Po chvilce jsme už začali. Z mého pohledu jsme v prvním poločase sehráli vyrovnanou partii, v některých momentech jsme byli i lepším týmem. Ve druhém poločase jsme přežili několik situací před naší brankou a asi by se utkání dalo označit spíš za remízové. Naší bojovností jsme však byli odměněni vítězstvím. 

Podílel ses na vítězné brance. Jak bys ho popsal?
Ta akce byla podle mě dost hezká. Otočil jsem se s balonem ve středu hřiště a naváděl míč. Koza (Matyáš Kozák - pozn. red.) mi hezky naběhl do uličky, takže jsem mu míč do ní prostrčil. On přihrál hezky pod sebe na Erika Prekopa, který už byl sám před brankářem a hezky míč uklidil do branky. 

Jak jsi prožíval druhý poločas, kdy ses musel mnohem více soustředit na defenzivu?
Bylo to těžké. Soupeř hrál doma, takže se snažil utkání zvrátit. My jsme se zatáhli. Jablonec má v ofenzivě kvalitní hráče a vytvořil si dost šancí. Brankář Martin Jedlička nás podržel a tři body jsme ubojovali. V tom samém závěru už míč skákal dvakrát kolem brankové čáry. Musíme přiznat, že při nás stálo i štěstí. tak to ale občas bývá. Někdy ho máte, jindy zase ne. Teď jsme ho měli a musíme pokračovat dál. Povedlo se nám zvítězit. Teď máme Slavii, proti které se o to musíme pokusit znovu.

Jablonec - Bohemians 0:1 (0:1)
Jablonec - Bohemians 0:1 (0:1)
Nastoupil jsi pod Matyášem Kozákem a Erikem Prekopem. Jaké byly tvé úkoly?
Oni dva jsou rychlostní typy, takže měli za úkol trhat jabloneckou obranu, chodit do náběhů a prodlužovat dlouhé míče. Já měl sbírat pod nimi odražené balony, otáčet se dopředu a přečíslovat záložní řadu Jablonce. 

Podruhé za sebou jsme udrželi čisté konto. Je to ideální rozpoložení obrany před složitým trojbojem?
Určitě ano. Pro nás je to skvělá odezva. Navíc se nám už několik kluků uzdravilo a je nás zase víc. Máme dost hráčů na lavičce. Sílu našeho týmu teď musíme potvrdit na hřišti.