B tým znovu remizoval bez branek

Klokani se rozešli v domácím utkání s Královým Dvorem nerozhodně.

B tým znovu remizoval bez branek

Na závěr října čekal svěřence trenéra Dalibora Slezáka notně těžký duel. Doma se utkali s Královým Dvorem, na který měli dvoubodový náskok a situace v tabulce jim dávala za povinnost zvítězit.

Aktivnější byla od začátku Bohemka a už v úvodní minutě přiletěl před branku nebezpečný pas, ale Tetour balon vyrazil do bezpečí. Záhy po rohovém kopu hlavičkoval Müller, bohužel branku Králova Dvora minul. Po dvaceti minutách krásně odcentroval Lehovec. Do vzduchu se pověsil Pomahač, který hlavičkoval k levé tyči, jenže bravurní zákrok předvedl Tetour, když skokem k tyči zakončení útočníka Bohemky zneškodnil. Zanedlouho dostal míč ze šestnáctkou Farkaš. Tvrdou ránu kapitána Klokanů ovšem zlikvidoval gólman Králova Dvora. Do zakončení se dostali i hosté. Po protiútoku střílel po zemi Boček, avšak Valeš si u své pravé tyče poradil. Na druhé straně Pomahač prostrčil míč Nekvasilovi. Záložník Bohemky si to namířil do pokutového území, kde vypálil sice tvrdě, ale Tetour dělovku mířící k tyči vyrazil na roh. Obrovskou šanci si vytvořili hosté. Na centr si vyskočil Krátký, avšak Valeš fantasticky zakončení vytěsnil a zaskvěl se také při následné dorážce z bezprostřední blízkosti.

Po přestávce se znovu Bohemians nastěhovali na útočnou polovinu. Na střelu si balon naváděl střídající Marhoul, ale střelecký pokus byl sražen vedle branky. Do nebezpečného zakončení se však na druhé straně dostal Kraus, naštěstí branku Valeše vysoko přestřelil. Vytrvalou snahu Zelenobílých o vstřelení gólu mohli zničehonic devalvovat hosté. Krátký se dostal v pokutovém území ke střele, jíž vyrazil Valeš. U míče byl jako první Fatrdle, jenž ihned dorážel, nicméně pozorný Valeš výborně pokryl i tuto nebezpečnou střelu. Vzápětí Bartek centroval do šestnáctky na Marhoula, ale útočník Klokanů zakončoval z prvního doteku vedle pravé tyče. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK KRÁLŮV DVŮR 0:0 (0:0)
Praha, Uhříněves • neděle 29.10.2023 • 10:15 • 13. kolo ČFL, skupina A
Rozhodčí: Panský - Vychodil, Kotalík
ŽK: Skořepa, Marhoul (oba Bohemians)
Diváci: 102

Bohemians Praha 1905 B:
Valeš - Janovský, Koutský, Kadlec M. - Lehovec, Farkaš, Skořepa, Bartek - Nekvasil (71. Bělaška) - Müller (71. Doležal), Pomahač (46. Marhoul)
Trenér: Dalibor Slezák

FK Králův Dvůr:
Tetour - Novák, Rudavskyi, Čihák - Fatrdle, Kabele (70. Kuča), Hradecký, Kraus, Boček - Procházka (74. Patrovský), Krátký (86. Havránek)
Trenér: Tomáš Šilhavý