Ve Vršovickém derby Klokani neuspěli

Bohemians doma svému odvěkému rivalovi bohužel podlehli.

Ve Vršovickém derby Klokani neuspěli

V základní sestavě pro Vršovické derby provedli trenéři několik změn. Do obrany se vrátil Křapka, a to na úkor vykartovaného Hybše. Pravý kraj hřiště obýval Köstl, levý poté Dostál. Útočná trojice nastoupila ve zcela jiném složení, než tomu bylo před týdnem v Jablonci. Na hrotu útoku byl Puškáč podporovaný Matouškem, ovšem také Hálou. Pro posledního jmenovaného šlo o první zápas po vleklém zranění, které utrpěl v úvodu ligy.

Klokani začali derby aktivně, když se nastěhovali na útočnou polovinu. Příležitost však z dobrého nástupu nevytěžili. Návštěvu útočné šestnáctky si připsali hosté. Po průniku Zafeirise si převzal míč Chytil. Útočník hostů přihrával pod sebe před branku, kde se nedokázal k důraznějšímu zakončení prosadit Tijani, a tak naštěstí z této situace výraznější nebezpečí nevzešlo. Na poslední vzájemný zápas chtěl navázat Jurečka, který tehdy vstřelil hattrick. Po patnácti minutách hry se za šestnáctkou opřel do odraženého balonu silou, ovšem blok těl ránu zablokoval.

Bohemians - Slavia
Bohemians - Slavia
Ve dvacáté minutě padla první branka zápasu. Hůlka odvrátil prudký centr na roh. Centrovaný míč od rohového praporku sice Klokani odvrátili, ale za šestnáctkou sebral balon Oscar a nabil Tomičovi. Hostující obránce napřáhl pravačkou ke střele, která prosvištěla raketovou rychlostí kousek nad zemí až k levé tyči Jedličkovy branky. 

Jen o chvilku později mohlo být vedení Sešívaných dvougólové. Zafeiris se protáhl do pokutového území, kde hledal místo na zadní tyči, ovšem Jedlička střelu vyrazil. Na penaltovém puntíku se k volnému míči přihnal Jurečka. Forvard Slavie však tisíci procentní šancí pohrdl, když levačkou vysoko přestřelil branku Klokanů. Do velké šance se dostal jiný útočník hostů, a to Mojmír Chytil. Letní posila Sešívaných vystihla zpětnou přihrávku Křapky brankáři Jedličkovi. Před gólmanem Bohemky uzmul zmiňovaný Chytil míč a ze strany střílel do opuštěné branky, jenže svou střelu poslal ke spokojenosti domácích fanoušků pouze do boční sítě. 

Na druhé straně mohli toto zaváhání Slavie okamžitě trestat Klokani. Na šestnáctce si převzal přihrávku Smrž a nabil Jánošovi. Známý oblíbenec střel ze střední vzdálenosti touto nabídkou nepohrdl a vyslal vstříc hostující brance pořádně tvrdý projektil. Gólman Mandous ho ale u své pravé tyče skvěle vyrazil. Šance se naskytla Bohemce po rohovém kopu. Hálův centr prodloužil Hůlka. Za míčem se vrhl brankář Mandous, který ho nedokázal vyboxovat. Balon přistál u Křapky. Zadák Klokanů nedokázal zakončit z prvního doteku, což se ukázalo jako rozhodující, protože po zpracování byl u míče rychle brankář Slavie a sebral ho do své náruče. Do kabin tak oba týmy odcházely za těsného vedení hostů. 

Po poločasové pauze sledovali diváci hru bez vyložených příležitostí. Zlomit se to pokoušel Chytil, ale branku Jedličky neohrozil. Jinak tomu už bylo později. Před domácí střídačkou odkop Vondry zablokoval právě Chytil a namířil si to k brance. V šestnáctce se rozhodl zakončit a střelou k levé tyči pojistil vedení Sešívaných.

Bohemians - Slavia
Bohemians - Slavia
Bohemka chtěla závěr duelu zdramatizovat. Efektní zakončení předvedl Köstl. Bohužel ani útočná snaha navrátilce do základní jedenáctky gól nepřinesla. Téměř vzápětí Jánoš přetaženým centrem na zadní tyč přenesl míč k Matouškovi. Blonďatý útočník zakončoval ve výskoku hlavou, avšak nad břevno. V samotném nastavení ještě měli Sešívaní blízko ke třetí trefě. Bořil vystihl odkop obránce Bohemky a ihned pálil. Střele se postavil do cesty Hrubý, čímž ovšem nebezpečí uhašeno nebylo. Odražený balon totiž vypadl k Oscarovi, který se neostýchal pálit. Tento střelecký pokus už proletěl k brance, v níž výborně Jedlička ránu vytáhl na roh. Nic to však nezměnilo na tom, že ve Vršovickém derby zvítězila Slavia.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Prvních dvacet minut jsme hráli dobře a vytvářeli si nějaké situace. Nedokázali jsme je ale dohrát. Paradoxně jsme se do toho nějakými ztrátami zamotali. Soupeř měl tlak, který korunoval lacinou brankou. Standardní situací jsme se nechali otevřít. Konec poločasu byl zase v naší režii. Jednou už jsem skoro viděl míč v síti, ale Mandous to výborně chytil. Ve druhé půli to do zranění Puškáče nebylo špatné. Jeho zraněním se to zlomilo. Absencemi nám chyběl vysoký hroťák. Když hráč s takovou typologií chybí, je to znatelné. Druhá branka byla smolného typu, ale utkání rozhodla."