Bohemka doma prohrála se Slavií

Výhru Sešívaných v boji o Vršovice vystřelili Tomič s Chytilem.

Bohemka doma prohrála se Slavií

Ve Vršovickém derby nastoupili Klokani v obměněném složení v porovnání s duelem v Jablonci. Od úvodní minuty vyběhli na hrací plochu Hála, Křapka, Köstl, Matoušek a Puškáč. Na začátku se do zakončení před brankou tlačil Tijani, ale po přihrávce Chytila nedokázal vystřelit. To už se povedlo Jurečkovi, jenž za šestnáctkou napálil odražený míč, ale obrana Bohemians střelu zablokovala. Poté ale hosté využili rohový kop, když míč dostal na pravačku Tomič a povedenou přízemní dělovkou rozvlnil síť. Vzápětí měli hosté další šanci. Zafeirisovu střelu křížem ještě vyrazil Jedlička. Míč ovšem přiletěl proti noze Jurečkovi, který naštěstí v jasné pozici branku vysoko přestřelil. Pak Chytil vystihl zpětnou přihrávku Jedličkovi, před nímž míč sebral a měl před sebou prázdnou branku, jíž ale netrefil. Na druhé straně po přistrčení od Smrže pálil tvrdě Jánoš. Dělovku zpoza šestnáctky skvělým zákrokem vyrazil Mandous.

Po poločasové přestávce se hrálo bez vyložených šancí. Pálit zkoušel Chytil, ale vysoko přestřelil. Poté byl ale před domácí střídačkou zablokován odkop Vondry a hosté se vydali do protiútoku. Do šestnáctky utíkal s balonem Chytil, který střelou k levé tyči podél Jedličky zvýšil náskok. Korigovat výsledek se pokoušel Köstl. Důrazný zadák předvedl efektní zakončení nůžkami, ale střílel nad branku. Vzápětí se na zadní tyči do vzduchu pověsil Matoušek. Blonďatý útočník hlavičkoval mimo tři tyče. V nastaveném čase ještě tvrdě pálil Oscar, ovšem Jedlička vytáhl výtečný zákrok.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - SK SLAVIA PRAHA 0:2 (0:1)
Ďolíček • neděle 29.10.2023 • 18:00 • 13. kolo F:L

Branky: 20. Tomič, 67. Chytil
Rozhodčí: Rouček - Nádvorník, Váňa
ŽK: Dostál - Oscar
Diváci: 6 212

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Křapka, Vondra, Hůlka - Köstl, Jánoš (83. Jindřišek), Smrž (71. Hrubý), Dostál - Hála (71. Mužík) - Matoušek (83. Shejbal), Puškáč (59. Kozák)
Trenér: Jaroslav Veselý

SK Slavia Praha:
Mandous - Vlček, Bořil, Ogbu - Tomič (90+2. Hromada), Zafeiris (78. Wallem), Oscar, Provod - Jurečka (62. Jurásek), Chytil (78. Sinyan) - Tijani (90+2. van Buren)
Trenér: Jindřich Trpišovský