Hála: Scházela nám odvaha a kvalita

Derby se Slavií zhodnotil záložník Martin Hála.

Hála: Scházela nám odvaha a kvalita

V neděli po dlouhé době nastoupil do zápasu Martin Hála, pro kterého šlo teprve o druhý start v sezoně. Záložník Bohemky mluvil v rozhovoru o své pauze, ale také samotném derby.

Vyléčil jsi dlouhé zranění. Jaká byla ta dlouhá pauza pro tebe čekat na návrat na trávník?
Nebylo to určitě nic příjemného. Člověk by byl rád na hřišti se spoluhráči. Místo toho může nakonec jen sedět na tribuně a sledovat zápas v roli diváku. Je to trošku frustrující. Jsem rád, že už jsem fit. 

Nakonec ses vrátil rovnou do derby. Byl to ostrý návrat?
Já mám tyto zápasy rád. Návrat bych si ale určitě představoval s vítězstvím týmu. Bohužel soupeř nám dal dvě branky a my naopak žádnou. Takže výhra Slavie je zasloužená. 

Odehrál jsi 70 minut.  Bylo to náročnější, než kdybys měl pár zápasů za sebou? Nebo jsi to ani nepociťoval?
Musím říct, ze jsem se cítil dobře. Přiznám se, že jsem trošku čekal problémy, že mi po poločase dojdou síly, když jsem neměl herní praxi a dlouho nehrál. Ovšem v zápase jsem se cítil dobře a nijak ten dlouhý výpadek nepociťoval.

Utkání jsme začali aktivně. Jaký byl vlastně plán na Slavii?
Začátek zápasu nám docela vyšel dle představ. Dařilo se nám držet Slavii daleko od naši branky a do ničeho ji nepouštět. Chtěli jsme vycházet ze středního bloku a vyrážet do protiútoků. Bohužel se nám nedařilo akce dotáhnout do nějakého většího ohrožení soupeřovy branky.

Do šancí se nám nepodařilo dostávat. V čem to bylo? Špatně jsme řešili přechodovou fázi před šestnáctkou?
Většinou se nám nepodařilo překonat tu první vlnu represinku Slavie a slibné protiútoky jsme nedotáhli k jejich pokutovému území. Z naší strany si to žádalo více odvahy a kvality při řešení těchto situací. 

Gól jsme inkasovali z rohového kopu a brejku. Bylo tohle derby něčím jiné? 
Škoda toho prvního gólu. Zápas mohl být zajímavý, neboť do té doby nás Slavia ničím neohrozila. Po druhém gólu už pak hráli to, co potřebovali a my se do nich nedokázali dostat. V posledních dvaceti minutách si výsledek pohlídali. Je to zkušený tým, který takových zápasů odehrál opravdu hodně. Bylo to derby, takže hrálo tvrdě, ovšem i čistě. Nebyly tam žádné zákeřnosti. Takhle to má vypadat. I rozhodčí nastavil vhodný metr. Škoda výsledku.