K pohárovému derby přijede Sparta

Bohemka bude doma bojovat o postup do čtvrtfinále MOL Cupu.

K pohárovému derby přijede Sparta

Krátce po nedělním vršovickém derby čeká Bohemians další těžký duel s pražským rivalem. První listopadový den totiž doma v Ďolíčku nastoupí k pohárovému osmifinále, v němž se utkají s pražskou Spartou. Oba týmy mají shodně v tomto ročníku za sebou jedno utkání. Letenští vyválčili postup na půdě druholigové Líšně (1:0). Bohemka do další fáze postoupila s přehledem po výhře v Kolíně (7:1).

Bohemka se v domácím poháru potkává se Spartou po šestnácti letech a jednom dni navíc. V roce 2007 se Klokani představili na Letné poslední říjnový den. Tenkrát šlo shodou okolností rovněž o osmifinále. Zápas se nesl pod taktovkou Letenských, kteří po brankách Kisela a Doška zvítězili (2:0). Toto utkání pamatuje ze současného kádru pouze asistent trenéra David Bartek.

Bohemians - Sparta 2:6 (0:1)
Bohemians - Sparta 2:6 (0:1)
Trenér Jaroslav Veselý může pro středeční derby počítat hned se třemi hráči, kteří nebyli k dispozici v neděli. Po karetním trestu se vrací obránce Matěj Hybš s útočníkem Erikem Prekopem. Nastoupit už bude moci i Michal Beran, jemuž ve startu proti Slavii bránila dohoda klubů. Ta tentokrát nepustí na hřiště jiného hráče, a to útočníka Matyáše Kozáka. V porovnání s minulými zápasy se trenérský tým dočkal dvou návratů. Po dlouhém zranění ze srpna konečně naskočil záložník Martin Hála. Ještě delší pauzu bez fotbalu má za sebou Jan Shejbal. Levonohý obránce si v neděli připsal premiérový start za Bohemians. V podání Sparty musel před týdnem odstoupit ze hry obránce Angel Preciado a nad jeho startem visí otazník. Spartě poté chybí jiní důležití hráči. Ve stavu zraněných jsou kapitán Ladislav Krejčí spolu se záložníkem Lukášem Haraslínem. 

Osmifinálové derby mezi Bohemkou a Spartou bude v Ďolíčku zahájeno ve středu v 17:30. V přímém přenosu odvysílá zápas stanice ČT sport. Na utkání byl jako hlavní sudí delegován Jan Petřík s asistenty Jaroslavem Kubrem a Lukášem Matouškem. Vstupenky budou v prodeji na pokladnách od 16:30. Vstup na zápas zaručuje pouze permanentka PREMIUM. Ostatní fanoušci si musí zakoupit klasickou vstupenku. To platí i pro majitele permanentních karet varianty ZÁKLADNÍ, kteří můžou svou kartu využít také k nákupu lístků pro své kamarády.