Prekop: V sobotu chceme Spartě porážku vrátit

Pohárové utkání zhodnotil Erik Prekop.

Prekop: V sobotu chceme Spartě porážku vrátit

Osmifinále MOL Cupu okomentoval Erik Prekop. Slovenský útočník mluvil v rozhovoru o emocích v derby, ale i standardních situacích, které rozhodly o konci Klokanů v domácím poháru.

Do zápasu jsme znovu vstoupili aktivně, ale tentokrát se nám výrazně lépe dařilo pokračovat. Cítili jste vůči sobě nějaký dluh po nedělním zápase, kdy se nám v útoku tolik nedařilo?
K tomu nedělnímu zápasu bych se osobně nerad vracel, protože jsem nehrál a nebyl jeho přímým aktérem na hřišti. V kabině ale zazněla slova, že chceme do hry vnést více emocí, vtáhnout do něj diváky, aby nás za vítězstvím hnali. Celkově jsme chtěli podat lepší výkon, být v ofenzivě nebezpeční a vytvářet si nějaké příležitosti, ze kterých bychom mohli ohrozit branku, potažmo vstřelit gól.

Náš gól padl po standardní situaci, které přitom patří k silným zbraním Sparty. Jak jste se na ně připravovali?
Chystáme se na ně před každým zápasem. Zvlášť tuto se nám povedlo zahrát skvěle. Robert Hrubý poslal do šestnáctky výborný míč. Káca (Adam Kadlec - pozn. red.) si ho dobře našel a trkl balon hlavou do branky. Je to super, že jsme šli do vedení. O to více teď mrzí, že jsme toho nedokázali využít ještě víc. 

Po přestávce jsme dvakrát inkasovali po dlouhém autovém vhazování. Chystali jste se i na něj? V čem jsme udělali chyby?
To je také důvod, proč tahle porážka se Spartou strašně bolí. Prohráli jsme zápas dvěma autovými vhazováními. Kluci to měli vzadu těžké, ale dokázali všechny míče odvracet a uskákali to. Myslím, že osobní souboje zvládli velmi dobře. Nakonec nás Sparta porazí brankami po dvou dlouhých autech. Na první tyči jsme si v obou případech nechali prodloužit míč. Mrzí nás to. Připravovali jsme se na to a věděli, že Sadílek hází dlouhé auty. O to smutnější je, že nám to vezme postup. Chybovali jsme v tom, že jsme se na té přední tyči nechali předskočit. Ještě jsem zápas neviděl ze záznamu, ale pamatuji si, že jsem tam byl já s Olatunjim. Vybavuji si, že tam doběhl i stoper Gomez. Prodlužovali balony za sebe na zadní tyč. Nazval bych to asi naší taktickou nevyspělostí, možná i blbostí.

Bohemians - Sparta 1:2 (1:0)
Bohemians - Sparta 1:2 (1:0)
Derby nabídlo více emocí, než to nedělní se Slavií. Probírali jste to v kabině? Byl i to náš “cíl”?
Přesně tak. Od začátku zápasu jsme chtěli dostat fanoušky do zápasu, aby nás hnali dopředu. Řekl bych, že se nám to dařilo. Zvlášť v prvním poločase jsme při každém odebraném míči soupeři dostávali od diváků úžasnou zpětnou vazbu. Za to bychom chtěli fanouškům poděkovat. Také proto nás bolí, že se nám nepodařilo postoupit.

V sobotu nás čeká Sparta znovu. Může nám v něčem tohle pohárové utkání pomoci?
Určitě nám to může pomoci a věřím, že tomu tak bude. Nicméně na celou věc musíme koukat i z druhé strany. Sparta se na nás lépe připraví a nic nebude chtít podcenit. Budeme muset být obezřetní a přidat ještě každý u svého výkonu něco navíc. V sobotu budeme mít ještě čerstvé vzpomínky na tohle pohárové utkání. Může nám to pomoci i při motivaci, abychom jim porážku vrátili.