Béčko prolomilo střelecké trápení

Klokani otočili nepříznivý vývoj, ale nakonec znovu remizovali.

Béčko prolomilo střelecké trápení

V předposledním soutěžním utkání podzimu vyjeli Klokani k pražskému derby do Holešovic, kde má své zázemí Loko Vltavín. Svěřenci kouče Slezáka do tohoto klání nastoupili poprvé v sezoně ve venkovní sadě dresů. 

Lépe vstoupili do zápasu domácí. Nebezpečnou ránou z pětadvaceti metrů se prezentoval Tesař, ale Valeš ji dobrým zákrokem vyrazil. Záhy si však Tesař zaběhl za obrannou linii Bohemky na přihrávku Michla. Ve velké šanci střílel křížem k levé tyči, a tak domácí rychle vedli. Klokani odpověděli centrem Bartka na zadní tyč. Do vzduchu se zavěsil Lehovec a hlavičkoval, ale fantastický reflex vytáhl brankář Vltavínu, jenž zachránil svůj tým. Ve třicáté minutě se do zakončení hlavou dostal Hruška, ale Valeš míč ukryl v náruči. Podobně zakončoval také Osmani, avšak na obezřetného Valeše si hlavou zblízka nepřišel. První dějství uzavřel Pomahač, jehož ránu z hranice šestnáctky lapil Čechal.

Po přestávce si naběhl za obrannou linii Müller, jemuž nahrál Bartek. Střídající útočník nacpal balon pod sebe. V jasné pozici byl Pomahač, který v obří šanci střílel z malého vápna vedle pravé tyče. Záhy Klokani napadali domácí rozehrávku a získali míč. Kozák vysunul do velké příležitosti Pomahače, který mířil na zadní tyč, ovšem skvělý zákrok předvedl vltavínský brankář. Další příležitost Bohemky přinesla standardní situace. Kozkův parádní centr doletěl na zadní tyč, kde šel do skluzu Koutský, bohužel však jeho zakončení minulo prostor mezi třemi tyčemi. Poté se konečně dočkala Bohemka. Míč u postranní čáry vybojoval Bartek a předal Nekvasilovi. Blonďatý záložník výstavním pasem vysunul vstříc brance Kozáka, který překrásným dloubáčkem přes vybíhajícího brankáře srovnal stav zápasu. Zanedlouho Klokani jásali znovu. Akci rozjel Kozák, když ustál souboj a rozjel akci doprava na rozběhnutého Doležala. Střídající záložník nahrál na šestnáctku Bělaškovi. Ten přiťukl proti noze Kozákovi. Hnědovlasý útočník vyslal vstříc domácí brance pořádný granát. Gólman Čechal vyrazil míč před sebe, kde číhal Bělaška a poslal Klokany do vedení. Bohužel tří bodů se Zelenobílí nedočkali. V samotném závěru dostal míč proti noze Tesař, čehož využil a tvrdou střelou k pravé tyči vyrovnal. Ještě v nastavení mohli Vršovičtí znovu vést. Kozák parádní přihrávkou přesně adresoval míč Nekvasilovi. Ten už se ocitl sám před brankářem, jenže místo přímého zakončení volil ještě další postup s míčem, následnou střelu zblízka zlikvidoval strážce branky Vltavínu.

FK LOKO VLTAVÍN - BOHEMIANS PRAHA 1905 B  2:2 (1:0)
Praha, Holešovice • sobota 04.11.2023 • 10:15 • 14. kolo ČFL, skupina A

Branky: 7. Tesař, 88. Tesař - 75. Kozák (Nekvasil), 79. Bělaška
Rozhodčí: Hlaváček - Severýn, Hrivík
ŽK: Tichý, Jedlička - Kozák
Diváci: 250

FK Loko Vltavín:
Čechal - Jedlička, Matějka, Podzimek - Maione, Hruška, Tichý, Osmani (82. Štorc) - Veselý (88. Vacek), Tesař - Michl (75. Sprinz)
Trenér: Michal Zach

Bohemians Praha 1905 B:
Valeš - Janovský, Koutský, Kadlec - Lehovec (59. Damašek), Farkaš (59. Nekvasil), Skořepa (72. Bělaška), Bartek - Pomahač (72. Doležal), Kozák - Marhoul (33. Müller)
Trenér: Dalibor Slezák