Nadějný výkon se bodové odměny nedočkal

Na Letné dlouho platil bezbrankový stav, ovšem nakonec Bohemka dvakrát inkasovala.

Nadějný výkon se bodové odměny nedočkal

Pro derby na Letné čelil kouč Veselý mnoha absencím. V základní jedenáctce tak musel udělat další změny. K dispozici nebyl Jedlička, a tak se znovu proti Spartě v brance ukázal Reichl. Zdravotně indisponovaného Jánoše nahradil uprostřed zálohy Hrubý. Nahoře se pod hrotovým útočníkem Prekopem pohybovali Beran s Hálou.

První nebezpečnou situaci si připsali na své konto Klokani. Na útočné polovině si naváděl míč k šestnáctce Hrubý. Rychle si vyměnil balon s Beranem. Zkušený středopolař uvnitř pokutového území vypálil k bližší tyči. Tam byl připravený gólman Vindahl, který jistým zákrokem balon lapil. Na druhé straně se míč před brankou odrazil ke Kuchtovi. Domácí útočník využil volného prostoru k přímé střele, jíž obrana Bohemians ztečovala na roh.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Dále hrozila Sparta. Středopolař Kairinen skrytou přihrávkou uvolnil Kuchtu. Hroťák Letenských si míč převzal do pokutového území, kde se snažil pálit, jenže Hůlka včasným zákrokem srazil střelu na roh. Z něj pěkně centroval Kairinen. Do zakončení se prodral Vitík, ale hlavičku mladého stopera vytáhl Reichl nad břevno. Do šestnáctky Klokanů přiletěl další centr od rohového praporku. V tomto případě se k balonu prodral Sorensen. Hlavičku dánského zadáka chytil strážce branky Vršovických. Finský šutér zanedlouho vybídl ke střele beka Wiesnera. Ten finální fázi nezvládl, když osamocený vystřelil vysoko nad branku.

O další zakončení se postaral sám Kairinen. Tomu nahrál spoluhráč ze středu zálohy Laci. Zmiňovaný Fin pálil zpoza šestnáctky levačkou, ale na výstavní trefu z duelu s Českými Budějovicemi nenavázal, neboť střílel nad branku. Do střelecké pozice se pokoušel proklestit si cestu také Prekop. Slovenský forvard s míčem na levé noze manévroval v šestnáctce. Když už si konečně udělal na zakončení místo, zvládla ho zablokovat defenziva před brankářem Vindahlem. V nastavení první půle hasil rychlý útok ze Sparty pouze za cenu rohového kopu Hybš. Sparťané ho rozehráli nakrátko. Následně odcentroval Laci, ale Vitíkovo zakončení nenadělalo Reichlovi sebemenší obavy. Do kabin odcházely obě mužstva za bezbrankové stavu.

Po poločasové přestávce se na zteč vydal obránce Hybš. Ocitl se dokonce jen pár kroků za hranicí velkého vápna. Do prostoru dostal přihrávku a rozhodl se neváhat. Levou nohou napřáhl ke střele, jíž rozhodně nechyběla razance, větší přesnost však už ano a Vindahl ji zlikvidoval jistým zákrokem. Na opačné straně Hrubý fauloval Kairinena, čímž nabídl Spartě standardní situaci z nějakých dvaceti metrů od branky. Exekuce se ujal záložník Laci, ovšem ránu dokázala skvěle zablokovat hráčská zeď.

Pětadvacet minut před koncem došlo před Reichlem k důležitému momentu. Kuchta se dral k vysokému míči a po kontaktu s Hybšem upadl na trávník. Sudí Radina pár vteřin váhal, ovšem poté přece jen nařídil pokutový kop pro domácí. Balon si vzal křídelník Birmančević a střelou k pravé tyči zařídil bezpečně Letenským vedení.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
Dopředu se tlačili Zelenobílí. Centr Hrubého letěl na malé vápno, kde si svůj prostor hledali Puškáč a Prekop. Druhý jmenovaný padl při pokusu u hlavičku na zem. Před Puškáčem dobře zasáhl obránce Panák. Neukončil tím však nápor Bohemians. Na pravé straně totiž s balonem manévroval Hrubý, aby ho následně předal Hálovi. Černovlasý záložník napřáhl ke střele uvnitř pokutového území. Brankář Vindahl razantní střelu zlikvidoval. 

Deset minut před koncem svěřenci kouče Briana Priskeho pojistili své vedení. Střídající Ševčík přihrál Birmančevićovi. Autor vedoucí branky chytrou přihrávkou šajtlí vysunul do šestnáctky Sadílka. Novic na hrací ploše měl na zádech Křapku, ovšem dokázal levačkou prostřelit brankáře Reichla. 

I za dvoubrankové ztráty se ještě Klokani pokoušeli o zdramatizování. V nastaveném čase bohorovnou rozehrávku stopera Sorensena vystihl Hála a vyhnul se i brankáři Sparty. Jeho nástřel před branku však proletěl šestnáctkou, následnému centru Mužíka se Sparta ubránila. Bohemka z Letné odjela tedy s porážkou. 

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého:Vzhledem k našemu zdravotnímu stavu jsme tady odehráli dle mého názoru dobré utkání. Těžko jsme dávali dohromady základní sestavu na tento zápas, ale v první půli jsme měli několik zajímavých pasáží. V plné nahotě se ukazuje, jak nás trápí produktivita, finální a předfinální fáze. Měli jsme několik akcí, které bychom měli dohrát lépe, zvlášť v takovém zápase. Případnou vstřelenou brankou by se Sparta dostala pod tlak. Po vedoucí brance domácích jsme měli málo sil na hřišti, ale ani na lavičce jsme nedisponovali nějakou silou, jíž bychom posílili ofenzivu. Pak Sparta dala druhý gól, čímž v podstatě o osudu utkání zcela rozhodla."