Hybš: První půle byla od nás velmi dobrá

Derby na Spartě zhodnotil obránce Matěj Hybš.

Hybš: První půle byla od nás velmi dobrá

Obránce Matěj Hybš byl v sobotu večer členem pozorné defenzivy Klokanů, která dlouho Letenské k ničemu nepouštěla. zadák Klokanů v rozhovoru popisoval vydařený první poločas, penaltový faul a shrnul také tři zápasy s pražskými rivaly.

Dlouho jsme se Spartou drželi krok a zvlášť v prvním poločase se nám dařilo...
Myslím, že právě tebou zmiňovaná první půle byla v našem podání hodně dobrá. Z pohledu organizace hry i presinku. Získávali jsme míče a chodili dopředu, ale v tom jsme mohli být lepší a efektivnější. Střel mohlo být určitě také více, abychom byli více nebezpeční a alespoň ohrozili branku Sparty. Ale jinak jsme celkově první poločas zvládli dobře.

Sparta doma často nadělovala svým soupeřům debakl. V čem jsme se od nich odlišili?
Je to hodně o osobní zodpovědnosti. Když jdete na Spartě do vysokého presinku, občas to vychází jeden na jednoho. Pokud se přes nějaké hráče soupeř dostane, musí hned narazit na druhého. Organizace nám fungovala velmi dobře. Bohužel jsem ve druhém poločase dal rozhodčímu možnost odpískat pokutový kop, což je samozřejmě moje blbost.

Zkraje druhého poločasu ses při jedné akci dostal ke střele. Jak se to seběhlo?
Otevřel se přede mnou prostor, takže jsem viděl možnost vyjet dopředu. Dostal jsem míč a chtěl ještě postupovat dopředu, protože jsem viděl, že mám kolem sebe dost volného místa. V první chvíli jsem viděl nabíhající kluky, ale dobře se s nimi chytili obránci. Nezbývalo mi nic jiného, než volit přímo střelu. Sedla mi dobře, ale měl jsem to cpát více k tyči.

Sparta - Bohemians 2:0 (0:0)
Sparta - Bohemians 2:0 (0:0)
Byl jsi při té penaltě překvapený, že byla odpískána? Nebo jsi spíš v hlavě doufal, že tak rozhodčí neučiní?
Já věřil, že to nepískne, když to neudělal hned v první chvíli. Takových soubojů je v pokutovém území spousta. Asi jsem měl vědět, že je to Kuchťák (Jan Kuchta - pozn. red.). On je tím známý. Je sice tvrdý a nepříjemný, ale v šestnáctce je z něj v soubojích hadrový panák. Ale je to moje blbost.

Máme za sebou tři zápasy s favority na zisk titulu, které se nám výsledkově nevydařily. Jakou stopu to může na nás zanechat?
Nezbývá nám nic jiného, než si z nich vzít poučení, ukázat si to dobré, co jsme proti Slavii a Spartě předvedli. To bychom si měli i přenést do dalších utkání. Takových věcí byla spousta, ale dost věcí musíme i zlepšit.