Bohemka těsně porazila Karvinou

Tři body vystřelil Klokanům krásnou střelou Prekop.

Bohemka těsně porazila Karvinou

Trenér Jaroslav Veselý se pro duel s Karvinou rozhodl pro změnu v rozestavení. Ve čtyřčlenné obraně byli na kraji Dostál s Hybšem a uprostřed Köstl po boku Hůlky. Roli štítových záložníků zaujali Hrubý se Smržem. Útočníka Puškáče podporovala trojice ve složení Beran - Prekop - Hála. Pozornost brankáře Klokanů vyzkoušel hned v úvodu Čavoš, ale přízemní ránu na vlhkém trávníku Jedlička zlikvidoval. Na druhé straně pálil zpoza šestnáctky Hála, bohužel krásná střela proletěla nad břevnem. Zanedlouho tentýž hráč prudce hlavičkoval, ovšem na Holce si nepřišel. Karviná odpověděla pěknou souhrou pod hlavní tribunou, kdy Iván patou sklepl balon Čurmovi, jehož projektil u své levé tyče vyrazil Jedlička. Před kotlem Klokanů pak Prekop naservíroval míč Beranovi, ale šikovný záložník si míč ještě zpracoval, a nakonec nezakončil. Další pěkná souhra přinesla zakončení v podání Klokanů, U postranní čáry Beran přihrávkou našel v šestnáctce Hrubého, který střílel z prvního doteku, ovšem o malý kousek vedle levé tyče. V závěru první půle pálil zpoza šestnáctky Smrž. Střelu vyrazil před sebe Holec a Puškáč balon dorazil do sítě. Radost pokazil Klokanům verdikt videorozhodčího, který upozornil na ofsajdové postavení skórujícího útočníka.

Krátce po začátku druhé půle už se Klokan radovali. Prekop skvěle získal balon, zamíchal s ním levačkou, jíž vyslal parádní trefu k levé tyči. Zanedlouho hlavičkoval v šestnáctce Smrž, ale jeho zakončení po centru Dostála ukryl v rukavicích Holec. Hosté však mohli i srovnat. Míč proti noze dostal Čavoš, ovšem z jasné pozice střílel slabě a Jedličkovi nenadělal velké trable. Karviná se v závěru snažila přitlačit Klokany k jejich brance, ale z mírné převahy gól naštěstí nevytěžila.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - MFK KARVINÁ 1:0 (0:0)
Ďolíček • sobota 11.11.2023 • 18:00 • 15. kolo F:L

Branky: 52. Prekop (Hála)
Rozhodčí: Machálek - Caletka, Dresler
ŽK: Miller (trenér brankářů) - Boháč, Jarábek (trenér), Ezeh, Hampel (trenér brankářů)
Diváci: 4 279

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Dostál, Köstl, Hůlka, Hybš - Hrubý, Smrž - Beran (80. Mužík), Prekop (88. Jindřišek), Hála (80. Shejbal) - Puškáč (70. Matoušek)
Trenér: Jaroslav Veselý

MFK Karviná:
Holec - Čurma, Krčík, Bederka, Fleišman - Čavoš (76. Ezeh), Boháč (62. Budínský) - Iván (62. Papalelé), Akinyemi, Memič - Doležal (62. Ayaosi)
Trenér: Juraj Jarábek