Úžasný gól Prekopa zařídil Klokanům vítězství

Bohemka soupeře ze Slezska porazila nejtěsnějším rozdílem.

Úžasný gól Prekopa zařídil Klokanům vítězství

Základní jedenáctka Klokanů připravila fanouškům překvapení. Kouč Jaroslav Veselý se rozhodl pro změnu rozestavení, a tak obranná řada byla čtyřčlenná. Posty tradičních beků zaujali Dostál s Hybšem. Stoperskou dvojici utvořili Köstl s Hůlkou. Za nimi byl zpět v brance po jednozápasové odmlce navrátilec Jedlička. Pod útočníkem Puškáčem naskočili v záložní řadě Beran, Prekop a Hála.

Samotný úvod zápasu rozhodně nenudil. Jako první se do střelecké možnosti dostali hosté, kteří se natlačili dopředu. Zpoza pokutového území pálil po vlhkém trávníku nepříjemně Čavoš. Ránu mířící k levé tyči si Jedlička dokázal pohlídat. Útokem odpověděli Zelenobílí. Za šestnáctkou dostal míč do moci Hála, který se neostýchal vystřelit. Tvrdá rána černovlasého záložníka letěla hezky, ale bohužel o malý kousek nad břevno karvinské branky. Záhy se Hála dostal do zakončení hlavou, ale brankář Holec převedl jistý zákrok. Zahanbit se nechtěli nechat ani Slezané. Čurma dobře sebral balon a předal Ivánovi. Krajní záložník mu balon efektní patičkou vrátil přímo do střelecké pozice. Rána hostujícího zadáka letěla k pravé tyči, kde výborně zasáhl Jedlička.

Bohemians - Karviná
Bohemians - Karviná
Zajímavá podívaná nekončila. Prekop se v šestnáctce uvolnil, aby mohl přihrát pod sebe volnému Beranovi. Záložník s číslem šest na zádech si míč ještě chtěl připravit na střelu, ale obrana Karviné mu ji nedovolila. Dále se krásným průnikem prezentoval zkušený Hrubý. Prokličkoval se až před Holce, kde střelecký pokus v poslední možné chvíli ztečoval obránce na rohový kop. Hrubý si připsal další střelu. Puškáč nahrál před tribunu C seběhnutému Beranovi. Středopolař Zelenobílých šikovně prostrčil míč do pokutového území Hrubému. Ten střílel z prvního doteku křížem, bohužel o decimetry vedle levé tyče.

Závěr prvního dějství přinesl i dva diskutabilní momenty. Prekop se dral s balonem do šestnáctky. Krčík ho zezadu držel za dres, načež ještě do slovenského útočníka naběhl Čurma. Hlavní sudí nevyslyšel naléhání diváků z tribun. Ani po komunikaci s videorozhodčím se penalta nepískala. V nastaveném čase se poprvé rozvlnila síť v brance. Od postranní čáry centroval na spoluhráče Dostál, avšak Bederka dobrou obrannou hlavičkou balon odvrátil. Nebezpečí neuhasil, protože za šestnáctkou se ho zmocnil Smrž. Záložník Klokanů ránou zpoza šestnáctky nadělal Holcovi problémy. Karvinský brankář štiplavou střelu pouze vyrazil před sebe. Tento prostor bedlivě střežil Puškáč, což se mu vyplatilo, neboť z dorážky už poslal míč do sítě. Asistent na pomezí ofsajd nesignalizoval, ale videorozhodčí už ano. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vstoupili Bohemians aktivně a hosty nepouštěli z jejich obranné šestnáctky. Tlak dokázali navíc korunovat vedoucí brankou. K přihrávce Hály se přes Fleišmana protlačil Prekop. Slovenský útočník si levačkou navedl míč na hranici šestnáctky, odkud výstavní trefou do šibenice rozjásal celý Ďolíček.

Bohemians - Karviná
Bohemians - Karviná
Záhy mohli domácí vedení navýšit. Centr do pokutového území se snesl k Hůlkovi, ale jeho hlavičku zvládl lapit na brankové čáře Holec. Naopak srovnat mohli hosté ze Slezska. Podél postranní čáry postupoval s míčem Čurma. Vstoupil s ním až k pokutovému území a přihrál přesně proti noze Čavošovi. Ten vyloženou pozici nezužitkoval, neboť osamocený střílel slabě. Brankář Jedlička střelu klidným zákrokem chytil. 

Na hrací plochu vstoupil také záložník Lukáš Budínský. Bývalý hráč Klokanů si počkal na svou příležitost a dostal se ke střele. Tu naštěstí zvládl výborně zablokovat obranný val Klokanů. Následný centr Fleišmana byla nepřesný a neměl šanci na úspěch. Pražané si svého těsného náskoku vážili a vydržel jim až do závěrečného hvizdu. Bohemka tak po dvou porážkách v derby opět zvítězili o jednu branku.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Hrál se zajímavý a svižný zápas, jak jsme očekávali. Karviná hraje poměrně ofenzivě. Její hráči vepředu umí být nebezpeční a jsou nechutní. Vstoupili jsme do zápasu dobře a kontrolovali ho. Měli jsme nebezpečné situace, ale dohrávali je špatně, nedůrazně a volili špatná řešení. Jako pozitivum vidím to, že v šestnáctce jsme byli ve více lidech. O ten gól jsme byli lepší. Vítězství si ohromně vážím. Trenér Jarábek mužstvo Karviné zvednul a klobouk dolů před ním, co s ní za tu krátkou dobu dokázal. Pro nás mají tři body obří cenu. V první půli jsme měli dost střel a i obrovské procento držení míče."