Hrubý: Za výhru jsem moc šťastný

Výhru nad Karvinou zhodnotil záložník Robert Hrubý.

Hrubý: Za výhru jsem moc šťastný

Vítězství nad Karvinou okomentoval Robert Hrubý. Zkušený záložník mluvil o změně formace, svých dvou střeleckých pokusech z prvního poločasu.

Utkání jsme zvládli dovést do vítězného konce...
Já jsem hlavně rád za výhru. Zápas byl pro nás hodně důležitý. Průběh utkání jsme si ovšem určitě mohli alespoň trochu usnadnit, protože takhle jsme museli až do poslední minuty hájit těsné vedení. Vytvořili jsme si dost šancí, abychom o výhře rozhodli už dříve a prožili také jednou klidný závěr duelu. Nicméně mě těší i to, že jsme to zvládli ubránit a prošli si tím těžším scénářem. Máme však i čisté konto. Koncovka nás trápí delší dobu. Věřím, že takto ubojovaná výhra nás nakopne a v dalším zápase vstřelíme více branek.

Už před výkopem byla velkým tématem změna rozestavení. Jak se to dotklo Tebe?
Pro mě šlo o změnu k tomu, co jsem hrával během svých minulých štacích. Jinak nešlo o nic nového. Dle mě nám to všem sedlo. Byli jsme více na míči a vytvářeli si také dost příležitostí. Těší mě, že se nám to povedlo. Mrzí pouze neproměňování šancí. 

Vyjeli jsme z nějakého zajetého systému a překvapili tím soupeře?
Určitě ano. Karviná se připravovala na náš systém se třemi obránci a zaskočili jsme je tím. Uprostřed hřiště jsme měli převahu. Byli jsme tam ve třech, navíc nám pomáhali také krajní hráči. Směrem dopředu se nám dařilo soupeře přehrávat.

Bohemians - Karviná 1:0 (0:0)
Bohemians - Karviná 1:0 (0:0)
Očekávali jste svižný úvod? Šance jsme měli my, ale také Karviná...
Je sympatické, že nechtěli pouze bránit. To je plusové. My jsme se soustředili hlavně na sebe a chtěli získat tři body. Ty jsou pro nás nejdůležitější. 

Dvakrát ses v první půli dostal ke střele. Co bylo náročnější na provedení?
Obě situace byly hodně podobné. Míša Beran mi krásně prostrčil balon a měl jsem určitě zakončovat lépe. Bohužel jsem měl míč trošku pod sebou a trefil špičkou trávník. Střela neměla vůbec razanci. Při té individuální akci jsem věděl, že obránce půjde do skluzu, takže jsem volil ještě zasekávačku. Vrátit se stihl ovšem i další hráč, který mi balon dobře vypíchl.

Sledovali jste výsledky odpoledních zápasů? Vyhrály Teplice a bodoval i Liberec...
Já jsem se na ně nekoukal. Myslím, že ani nikdo z kabiny. Soustředili jsme se společně pouze na náš zápas, abychom ho zvládli. Teď máme před sebou důležitá klání, ve kterých budou ve hře další body. Chceme je získat.