Béčko na závěr podzimu konečně vyhrálo

Raketový nástup zajistil Bohemce výhru ve Štěchovicích. 

Béčko na závěr podzimu konečně vyhrálo

Podzimní část vyrazil B tým Bohemians zakončit do Štěchovic, kde je doma Povltavská fotbalová akademie. Klokany pro tento zápas posílili i zástupci z A týmu. V brance byl Soukup, uprostřed zálohy Jindřišek a v útoku Mužík s Kozákem. V sestavě domácích bylo několik bývalých hráčů Bohemky. V B týmu působili obránci Patrik Vala s Filipem Marešem a záložníkem Ivanem Šumilovem. Na lavičce byl připraven Petr Nerad a hlavní koučem soupeře Bohemians byl Zbyněk Busta.

Klokani začali aktivně, bohužel ale rohový kop nevyužili. Na druhé straně si prostor na střelu udělal Martin Novák, ovšem Soukup nepříjemnou střelu zlikvidoval. Záhy Janovský krásným pasem oslovil nabíhajícího Bartka. Zkušený univerzál se protlačil před Mareše, aby následně střelou podél brankáře zajistil Klokanům rychlé vedení. Zanedlouho pláchl po levé straně s balonem Pomahač. V šestnáctce ho naservíroval pod sebe. Výborně si na přední tyč naběhl Mužík, jenž překonal brankáře Šimáčka. V podání domácích střelecké štěstí zkoušel Drobílek, ale přízemní střela prolétla kolem levé tyče do zámezí. Znovu se v ofenzivě ukázali Bohemians. V pokutovém území pálil Mužík, jenže o kousek vedle levé tyče. Na druhé straně letěl míč před branku Klokanů. Na zadní tyči šel do skluzu Budínský, naštěstí branku netrefil. Snížení ale přeci jen přišlo. Za dlouhým výkopem brankáře se vydal Budínský, který křížnou střelou k levé tyči korigoval.

Po přestávce pálil tvrdě domácí Mareš. Dělovku dokázal Soukup vyrazit, dorážející Liška naštěstí nebyl přesný. Vstříc třetí brance běžel Kozák, avšak v poslední chvíli mu balon dobrým obranným zákrokem sebral Vala. Před brankou Klokanů se protlačil ke střele Budinský, střílel však nad branku. Po přistrčení od Farkaše byl v šanci střídající Nekvasil. Bohužel jeho pokus minul o pár čísel levou tyč. Tentýž hráč Klokanů poté přetlačil na levé straně Mareše, díky čemuž mohl táhnout další akci. Prudkou přihrávkou nabízel míč Lehovcovi, ale krajní bek ve skluzu na míč nedosáhl. V závěrečných minutách Klokani na složitém terénu svůj náskok uhájili a s podzimní částí se rozloučili vítězně.

POVLTAVSKÁ FOTBALOVÁ AKADEMIE - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 1:2 (1:2)
Štěchovice • neděle 12.11.2023 • 14:00 • 15. kolo ČFL, skupina A

Branky: 38. Budínský - 5. Bartek (Janovský), 13. Mužík (Pomahač)
Rozhodčí: Hoch - Coufal, Jati
ŽK: Mareš, Novák L., Novák M. (všichni PFA) 
Diváci: 80

Povltavská fotbalová akademie:
Šimáček - Mareš, Starý, Vala, Lanc - Šumilov, Novák L. - Budínský, Novák M., Drobílek - Liška
Trenér: Zbyněk Busta

Bohemians Praha 1905 B:
Soukup - Janovský, Koutský, Kadlec M. - Lehovec, Farkaš, Jindřišek, Bartek - Mužík (72. Nekvasil), Pomahač (60. Doležal) - Kozák 
Trenér: Dalibor Slezák