Tři hráči zakončili podzim ve druhé lize

Po skončení první poloviny ligy přinášíme souhrn statistik kmenových Klokanů. 

Tři hráči zakončili podzim ve druhé lize

V podzimní části působili ve druholigových klubech formou hostování celkem tři hráči. Jmenovitě jde o Filipa Dostála, Martina Nového a Vladimíra Zemana. V tomto článku si můžete přečíst shrnutí jejich výkonů v podzimní části.

Filip Dostál - FC Sellier & Bellot Vlašim 
6 zápasů
274 minut

Vytáhlý stoper nastoupil celkem do šesti druholigových zápasů. Začal zostra na půdě ambiciózní Zbrojovky Brno, kde pomohl svému týmu uhájit bod za remízu (1:1). Start v základní sestavě si připsal při přestřelce s Varnsdorfem (3:3). Pod vítězství se zapsal ale v domácím klání s Příbramí (3:1), kdy šel za remízového stavu do hry na začátku druhého dějství. Bohužel mu v dalších startech zabránilo zranění kotníku. Po návratu odehrál celý zápas s Táborskem (1:1) a podzim zakončil devíti odehranými minutami v utkání na chrudimském stadionu, kde však Vlašim těsně padla (0:1). 

Martin Nový - FC Zbrojovka Brno
3 zápasy
284 minut
1 asistence

Pravonohý univerzál vstoupil do sezony v základní sestavě kouče Luďka Klusáčka. V tom druhém si zapsal i asistenci na vítěznou branku Romana Potočného do sítě B týmu olomoucké Sigmy (2:1). Doposud posledním zápasem pro něj byl ten srpnový v Táborsku, který Zbrojovka Brno prohrála (1:2). Dále ho do hry nepustilo zranění. Martin Nový absolvoval artroskopii kolene, po níž by se na trávník měl vrátit na začátku ledna. 

Vladimír Zeman - FC Silon Táborsko
12 zápasů
436 minut
1 gól

Mladý křídelník nezačal své druholigové angažmá rozhodně špatně. Od prvního kola patřil do základní jedenáctky. Jedinou druholigovou branku si připsal proti Zbrojovce Brno. Ve druhé polovině podzimu dostával na hřišti méně prostoru a nastupoval do hry ve druhém poločase. V základní sestavě nastoupil v posledním podzimním kole proti B týmu pražské Sparty. V jejím domácím prostředí na Žižkově ale Jihočeši prohráli (1:2).