B tým remizoval s širším kádrem Příbrami

Všechny čtyři branky padly v prvním poločase.

B tým remizoval s širším kádrem Příbrami

Po skončení podzimní části se B tým Klokanů pustil do svého posezónního bloku. Prvním soupeřem byla druholigová Příbram. Ta přijela do Uhříněvsi s namixovaným kádrem, ve kterém nechyběli zástupci A týmu, ale doplnili je i mladíci a testovaní hráči. Prostředí bylo dobře známé obránci Šurýnovi a Makarchukovi, kteří působili v mládežnických výběrech Bohemians.

Velkou šancí začala Bohemka, když Damašek před brankářem přihrál Skořepovi, ale jeho střelu do odkryté branky obránce srazil. Zanedlouho získal Müller míč na Midovi a pelášil do úniku. Nekvalitní koncovka sužovala Klokany po celý podzim. Ani proti Příbrami obrovská šance góle neskončila. Müller totiž svůj nájezd neproměnil, když střelu k levé tyči zlikvidoval gólman Bleha. Do zakončení se tlačil také Doležal, jehož střelu v poslední chvíli zablokoval obránce. Po dvaceti minutách se dostali Bohemians do vedení. Damašek udržel míč a dostal ho na Bělašku. Vzrůstem drobný záložník nabil Skořepovi, jehož prudká střela zapadla přesně k levé tyči. Vzápětí však Bohemka zachybovala v rozehrávce. Míč získal Nsunzu, který střelou z dvaceti metrů srovnal stav. Poté Skořepa fauloval ve vlastní šestnáctce, čímž Příbrami nabídl penaltu. Exekuce se ujal Nsunzu, který přidal druhý gól Středočechů. Brzy bylo v bláznivé desetiminutovce srovnáno. Bělaška napadal při odkopu gólmana Blehu. To se mu vyplatilo, protože odkop gólmana zablokoval a míč doskákal do sítě.

Zkraje druhého dějství pronikl s míčem ze strany na střed branky Pomahač. Hnědovlasý útočník pálil ze střední vzdálenosti k pravé tyči, kde předvedl výborný zákrok Bleha. Krátce po svém nástupu na hřiště se do zakončení protlačil Lehovec. Jeho zakončení koníčkem po rohovém kopu skončilo nad brankou. Na opačné straně centroval Nsunzu na Čajka, který pálil vysoko nad branku. Klokani se snažili rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Do samostatného úprku se hnal Damašek, nicméně vracející se obránce ho vytlačil z dobré střelecké pozice a následně jeho projektil srazil na roh. Z něj centroval Panc, ale Damašek na zadní tyči balon minul. Bohemians tak s Příbramí remizovali-

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK PŘÍBRAM 2:2 (2:2)
Praha, Uhříněves • čtvrtek 16.11.2023 • 11:00 • Přípravný zápas

Branky: 22. Skořepa (Bělaška), 29. Bělaška - 23. Nsunzu, 27. Nsunzu z penalty
Rozhodčí: Hodek - Klátil, Zima
Diváci: 32

Bohemians Praha 1905 B:
Pchelovodov (70. Kalhous) - Janovský, Koutský (60. Kadlec M.), Petrouš - Doležal (60. Lehovec), Skořepa, Bělaška (60. Panc), Těšínský (60. Adam) - Damašek, Pomahač (60. Pluhař) - Müller (60. Liška) 
Trenér: Dalibor Slezák

FK Příbram:
Bleha (60. Melzoch) - Matoušek, Mido (46. Makarchuk), Vokřínek - Šurýn (60. André), Nsunzu, Roušar (60. Koffi), Čadek (60. Luah) - Bílý (60. Čajko) - Votava (60. Nkwinga, 78. Krameš), Krameš (46. Vulin)
Trenér: Karel Krejčí