B tým na podzim trápila koncovka

Klokani si fotbalový rok po posledním soutěžním zápase prodloužili.

B tým na podzim trápila koncovka

O víkendu se znovu probudí nejvyšší fotbalová soutěž, ale ty ostatní už se uložily k zimnímu spánku. Podzimní mistrovské duely tedy skončily B týmu Klokanů, který soutěž zakončil potřebnou výhrou ve Štěchovicích. V tomto článku přinášíme ohlédnutí za letní přípravou a třetiligovými zápasy v sezoně 2022/2023.

Na startu letní přípravy rozšířili kádr Bohemians nově příchozí hráči, kteří již věkem nespadali do dorostenecké kategorie U19. Naopak odešel nejlepší střelec soutěže Vladimír Zeman. V létě odehráli Bohemians šest přípravných zápasů. Letní přípravné období bylo hodně podobné tomu z loňského roku. Po úvodní remíze s rezervou Teplic (2:2) přišly těžké porážky od Baníku Most (0:4), Živanic (2:4) a B týmu Mladé Boleslavi (2:7). Vítězně zvládli Zelenobílí duel s přeborovým Tempem Praha (5:3). V generálce pak podali dobrý výkon proti ambiciózním Velvarům. Současnému lídrovi třetiligové skupiny B nakonec po inkasované brance v závěru podlehli (1:3). 

Bohemians B - Dynamo Dresden 0:7 (0:2)
Bohemians B - Dynamo Dresden 0:7 (0:2)
Soutěž ale odstartovali Bohemians v jiném stylu. V prvním kole hned zvládli tuhý boj s ROBSTAVEM, kde vyválčili tři body (2:1). Záhy doma skolili ambiciózní rezervu Viktorie Plzeň (3:1). Zlom přišel ve třetím kole v Karlových Varech. V lázeňském městě na místní rozpálené umělé trávě v srpnovém podvečeru prohráli (1:2). Během celé podzimní části pak trápila Zelenobílé hlavně koncovka. Další výhru si totiž připsali v září proti Písku (4:2), poté až v posledním kole proti Povltavské fotbalové akademii (2:1). 

V patnácti soutěžních zápasech vstřelili Klokani dvacet branek. Lépe se jim dařilo v defenzivě. Gólů totiž inkasovali jednadvacet, což je čtvrtá nejlepší vizitka v celé soutěži. Bohužel slabiny v koncovce a neproměňování šancí odsoudilo Zelenobílé k přezimování ve druhé polovině tabulky.  

Nejlepším střelcem Klokanů je po podzimu s pěti brankami útočník Denis Pomahač. Ke své vizitce přidal ještě tři asistence. Své gólové trefy stihl hned na začátku soutěže. V září ho vyřadilo ze hry zranění kotníku, po kterém se vrátil zpět v říjnu, ale další zápis do střelecké listiny už nepřidal. Tři góly má na svém kontě obránce Radek Lehovec. Stejná gólová vizitka pak zdobí při premiérové sezoně v dospělém fotbale záložníka Tomáše Bělašku. Po dvou gólech mají na svém kontě David Bartek s Lukášem Marhoulem. Z hráčů A týmu se Matyáš Kozák postaral o dvě trefy, po gólu vstřelili útočník Ladislav Mužík s obráncem Janem Vondrou. 

Bohemians B - Domažlice 1:3 (1:0)
Bohemians B - Domažlice 1:3 (1:0)
Při srovnání produktivity patří první místo Denisu Pomahačovi. Útočník Klokanů k pěti gólům přidal ještě tři asistence. Dvě přihrávky na gól ale mají i Darek Farkaš, Matěj Kadlec, Radek Lehovec a David Těšínský. Přitom obránce Matěj Kadlec stihl obě v jednom zápase, kdy přispěl k otočce s Pískem (4:2). Po jedné asistenci si připsali Martin Doležal, Radek Janovský, Josef Jindřišek, Jakub Müller a David Nekvasil. 

Závěrečný soutěžní duel v roce 2023 neznamenal pro Klokany konečnou. Podzimní část si totiž protáhli o necelý měsíc. Během něj si zahrají také několik přípravných zápasů. Už v minulém týdnu Zelenobílí remizovali s Příbramí (2:2). Při příležitosti soutěže Future League si v úterý odvezli výhru (2:1) z teplických Stínadel. V pátek 24. listopadu svěřence kouče Dalibora Slezáka čeká souboj s druholigovou Duklou Praha. V prosinci se ještě utkají s divizním Benešovem a třetiligovou rezervou pražské Dukly. Derby se svým soupeřem z ČFL uzavřou podzimní část Future League i celý rok 2023.