Béčko přivezlo výhru z Teplic

Klokani si ve Future League připsali vítězství.

Béčko přivezlo výhru z Teplic

Krátce po remíze s druholigovou Příbramí čekal B tým Klokanů další zápas. Tentokrát v rámci soutěže Future League vyrazili Pražané na půdu Teplic, ačkoliv v poněkud okleštěném složení. Na místní umělé trávě se ukázali i dva nováčci a navrátilci z hostování. 

V desáté minutě se ke střeleckému zakončeni dostal teplický Jamrich, ale přízemní ránu pokryl Pchelovodov. Do vedení však šli Klokani, když po pravé straně pláchl Doležal. V pokutovém území si míč zasekl na levačku, aby přesnou střelou k levé tyči poslal Pražany do vedení. Zanedlouho po závaru pálil teplický Köstl, bratranec zadáka Daniela z Ďolíčku, ale branku Bohemians přestřelil. Na druhé straně zase hrozili Pražané. Záložník Bělaška krásně prostrčil míč do jasné pozice Doležalovi. Autor první branky však další trefu nepřidal, protože ho skvěle vychytal Mucha. Brankář Severočechů se musel činit i v závěru prvního dějství. Bělaška zrychlil hru přihrávkou na Lišku. Vytáhlý útočník pálil k pravé tyči, ale Mucha projektil vyrazil na roh. Ten přinesl další příležitost. Centr propadl na malé vápno k Doležalovi. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti naprosto fantasticky na brankové čáře zneškodnil strážce teplické branky.

Zkraje druhého dějství se v šestnáctce dostal ke střele Pokorný, ale bránící Doležal si splnil povinnosti, když stihl ránu srazit na roh. Dvacet minut před koncem pálil také Procházka, ovšem střídající gólman Kalhous si proti ráně zpoza šestnáctky připsal úspěšný zákrok. Deset minut před koncem na teplickém obránci získal balon Pomahač a servíroval ho Balogovi. Čerstvý útočník si ještě míč zpracoval a nedokázal nebezpečně vystřelit. Mucha si nakonec připsal jednodušší zákrok, kterým střelu skryl v rukavicích. Severočeši se snažili srovnat, ale rychlonohý záložník Auta pálil kroucenou střelou mimo tři tyče. Zvýšit vedení dokázala Bohemka. U rohového praporku Pomahač zvýhodnil Nekvasila. Blonďatý záložník nahrál míč pod sebe, kde si udělal prostor Panc, jenž střelou k levé tyči zvýšil náskok. V závěru se snížení dočkali Žlutomodří, když Kalhouse překonal Procházka. Druhý gól už si Bohemka dát nenechala a ve druhém utkání Future League zvítězila. 

FK TEPLICE B - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 1:2 (0:1)
Na Stínadlech • úterý 21.11.2023 • 11:00 • Future League • 2. kolo

Branky: 88. Procházka - 18. Doležal (Liška), 86. Panc (Nekvasil)
Diváci: 23

FK Teplice:
Mucha - Jamrich, Lukáš (46. Sarr), Kolář (65. Auta), Köstl (46. Hadinec) - Bzura - Gornický (46. Trnovec),  Emmer (46. Pokorný), Bednár (46. Sůra), Auta (46. Procházka) Vachoušek (65. Auta)
Trenér: David Šourek

Bohemians Praha 1905 B:
Pchelovodov (71. Kalhous) - Damašek, Foungala (46. Pomahač), Petrouš, Těšínský (46. Konstantinidis) - Skořepa, Panc - Doležal, Bělaška (55. Hamed), Nekvasil - Liška (71. Balog)
Trenér: Dalibor Slezák