Béčko podlehlo pražské Dukle

Klokani od soupeře z Julisky inkasovali pět branek.

Béčko podlehlo pražské Dukle

Další přípravný duel odehráli Klokani proti druholigové pražské Dukle. Ta už měl za sebou jeden zápas po soutěži. Minulý týden zvítězila nad Viktorií Žižkov.

V úvodu měla příležitost Dukla. Po zisku míče před střídačkou Klokanů se hosté vrhli dopředu. Prokombinovat se dokázali až před branku, kde Buchvaldek zakončoval už do odkryté branky. V poslední možné chvíli zasáhl na brankové čáře skvěle Damašek, který střelu vykopl pryč. Na druhé straně Kadlec poslal před branku skvělý centr. Pomahačovu hlavičku vyrazil Rada, ale dorážející Damašek dostal míč do sítě. Zdvižený praporek asistenta na pomezí překazil radost Zelenobílých. V akci se ukázal i zkušený Vondrášek. Krajní bek Dukly odcentroval z pravé strany, ale Lehký v akrobatické pozici střílel vedle levé tyče. V ofenzivě se znovu ukázali Klokani. S míčem postupoval Lehovec, jenž v šestnáctce hledal přihrávkou proti noze Nekvasila. Před kapitánem Bohemky však míč skočil, a tak nemohl zakončit. Záhy šla do vedení Dukla. V pokutovém území Panc chtěl odkopnout balon, ale fauloval vysokou nohou Buchvaldka. Hlavní sudí nařídil penaltu, k níž se postavil právě Buchvaldek. Střelu otřel o břevno a postaral se o úvodní branku. Před poločasovou přestávkou postupoval na levé straně s balonem Hrubeš, který přihrávkou pod sebe našel Mikeše. Mladý útočník neměl problém s tím, aby dopravil balon do sítě. Vzápětí mohli Bohemians snížit. Na levé straně se skvěle uvolnil Panc, aby následně předložil balon fdo vyložené šance Lehovcovi. Obránce Bohemky jí však pohrdl, neboť levačkou pálil vysoko nad branku.

Zkraje druhého dějství centr před branku odvrátil Kadlec pouze na hranici šestnáctky. Tam se pohyboval Červenka. Ostřílený hroťák nabídnutého prostoru využil, když střelou k pravé tyči vstřelil třetí gól Dukly. Po chvilce pak Panc vysunul dopředu Pomahače, avšak jeho pokus o lob přečetl Šťovíček, jenž míč lapil. Čtvrtý gól vstřelila Dukla po chybě v rozehrávce Bohemky. Panc dostal přihrávku pod tlak, který na něj vyvinul Ullman. Míč mu sebral a střelou do odkryté branky zapsal další branku Dukly. Dvě minut před koncem hosté provedli poslední zápis do střelecké listiny. Červenka běžel s míčem na útočné polovině. V pokutovém území našel Matějku, jehož střelu Pchelovodov nedokázal ztlumit a skončila v brance.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FK DUKLA PRAHA 0:5 (0:2)
Praha, Uhříněves • pátek 24.11.2023 • 11:00 • Přípravný zápas

Branky: 27. Buchvaldek z penalty, 37. Mikeš, 50. Červenka, 77. Ullman, 88. Matějka
Diváci: 43

Bohemians Praha 1905 B:
Pchelovodov - Damašek, Kadlec M. (63. Bělaška), Petrouš - Lehovec, Skořepa, Panc, Těšínský (81. Konstantinidis) - Pomahač, Nekvasil (63. Pluhař) - Müller (63. Liška)
Trenér: Dalibor Slezák

FK Příbram:
1. poločas: Šťovíček - Hašek, Krejčí, Holiš - Vondrášek, Lehký, Buchvaldek, Barac, Hrubeš - Zeronik, Mikeš. 
2. poločas: Šťovíček - Ludvíček, Hašek, Fojt - Douděra, Hudec, Ullman, Magdi - Šebrle - Matějka, Červenka
Trenér: Petr Rada